Osman Sert: Erdoğan 15 Temmuz'u çok acımasızca kullandı | Bi'Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri yorumladı. Programın ikinci bölümüne Ankara Enstitüsü Araştırma Direktörü Osman Sert, konuk oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz'u acımasızca kullandığını iddia eden Sert "Erdoğan, 15 Temmuz'u, Doğu Perinçek ve MHP ittifakı ile kendi iktidarını konsolide etmek için çok acımasızca ve fütursuzca kullandı." diye konuştu.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri yorumladı. Haftanın ilk konuğu Ankara Enstitüsü Araştırma Direktörü Osman Sert oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidarını güçlendirmek için 15 Temmuz'u kullandığını iddia eden Sert "FETÖ, 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok büyük bir zemin açtı. Erdoğan, 15 Temmuz'u, Doğu Perinçek ve MHP ittifakı ile kendi iktidarını konsolide etmek için çok acımasızca ve fütursuzca kullandı." dedi.

BERAT ALBAYRAK GERİ DÖNER Mİ?

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa eden Berat Albayrak'ın siyasete geri dönme ihtimalini değerlendiren Sert, şunları kaydetti: 

"Berat Albayrak'ın siyasete dönüp dönmemesini bir aile meselesi olarak görüyorum. Bir siyasetçinin geri dönebilmesi için tabandan talep gelmesi gerekir. Ben böyle bir şey görmüyorum. Piyasalardan da talep görmüyorum. Reel siyasette bir karşılığının olmadığını görüyorum."

Sert'in açıklamaları şöyle:

AK Parti İstanbul İ Başkanlığı'ndaki değişim hakkında soruya cevap veren Osman Sert, "Bu bir değişikliğin değil, bir arayışın işareti. İktidar partisi bir erime içinde. Ben bunların 2021 yılını tanımlayacak adımların bir parçası olduğunu düşünüyorum. Fakat oyun değiştirici adımlar olduğu kanaatinde değilim." ifadelerine yer verdi.

KALABALIK KONGRELER

Sert, koronavirüs pandemisine rağmen AK Parti'nin yoğun katılımlı kongreleriyle ilgili, "Erdoğan, kalabalık kongreler ile teşkilata 'biz hala güçlüyüz' mesajı vermeye çalışıyor. Az sayıdaki kişi ile yapılan açılışlar Erdoğan'ı da artık mutlu etmiyor." dedi.

MUHALEFET MESAFE ALDI

Muhalefetin iktidar karşısında geçmişe karşı daha başarılı olduğunu belirten Sert şöyle konuştu:

"Muhalefet, bir strateji üretme konusunda mesafe alıyor. Gara operasyonundan sonra bunun bir örneğini gördük güçlendirilmiş Parlamenter Sistem konusunda gördük.

İktidarın getirdiği kutuplaşma o kadar güçlü ki muhalefet o kutuplaşmayı kırabilecek radikallikte adım atamıyor. O radikallikte yürüseler mesafe alacaklar. Fakat bunu yapmakta tereddüt ediyorlar. Bunu net çözüm öneri getirme konusunda diyorum.

Sert, daha önce AK Parti'ye oy vermiş ama şimdi vermek istemeyenler için Gelecek ve DEVA Partilerinin alternatif oluştuğunu söyledi.

15 TEMMUZ'U ÇOK ACIMASIZCA KULLANDI

FETÖ, 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok büyük bir zemin açtı. Erdoğan, 15 Temmuz'u, Doğu Perinçek ve MHP ittifakı ile kendi iktidarını konsolide etmek için çok acımasızca ve fütursuzca kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN