Yalçın Doğan: İktidar önce patronları kendine bağladı | Bi'Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını Bi'Karar Ver'de tutuyor. Programa bu defa gazeteci - yazar Yalçın Doğan konuk oldu. Doğan, iktidarın önce patronları kendine bağladığını daha sonra gazete ve televizyonların iktidar yanlısı yayınlar yapmaya başladığını söyledi.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri yorumluyor Haftanın ikinci programına gazeteci - yazar Yalçın Doğan konuk oldu.

Yalçın Doğan, "İktidar önce patronları kendine bağladı. Yada medyayı kendine bağlamak için patronları değiştirdi. Gazeteler el değiştirdi. Daha önceki patronların işi hayatı yok muydu? İş bağlantıları yok muydu? Tabiki hepsinin vardı. Ama buna rağmen o patronlar, iş anlamında iktidara işleri olsa bile, gazetecileri, bizleri serbest bırakırdı. Biz istediğimizi rahatça yazabiliyorduk. Önce patronlar değişti bu dönemde. Gazeteler ve televizyonlar el değiştirdi. Yeni patronlar gazete ve televizyonları iktidara yanaştırdı. Bu bütün kademelere yansıdı. Buna itiraz eden sistemin dışında kaldı." sözlerini kullandı.

"KARAR GAZETESİ DİMDİK AYAKTA"

KARAR gazetesinin duruşu hakkında konuşan Doğan, "Karar gazetesi olarak dimdik ayakta duruyorsunuz" dedi.

"ESKİDEN SORU SORDUĞUMUZ İÇİN İŞTEN ATILMAZDIK"

Gazetecilerin eskiden liderlere rahatlıkla soru sorabildiğini belirten Doğan, "Özal ve Demirel döneminde herkes rahatça soru sorabilirdi. Belki sorulara kızarlardı ama cevap verirlerdi. Kimse size karışmazdı, işinizden attırmazdı. Ne olursa olsun devlet vatandaşına karşı hoş görülü olmalı" ifadelerini kullandı.

"KENAN EVREN 'ARTIK YAZABİLİRSİN' DEDİ"

Kenan Evren ile uçakta geçen bir anısı anlatan Yalçın Doğan şunları kaydetti:

"Basın mensuplarının da katılacağı bir davete bende davet edildim. Kenan Evren ile aynı uçaktaydık. Uçakta gerçekleşen konuşmanın ardından gazetecilere dönüp, 'Şimdi bunları yazabilirsiniz arkadaşlar' dedi. Bende 'ben yazamam' dedim. 'Neden?' diye sorunca 'çünkü kapattınız gazeteyi' dedim. Şöyle bir afalladı. Aradan 10 dakika kadar bir süre geçti ve basın danışmanı Ali Baransel gelip 'Evren Paşa seni çağırıyor' dedi. Odasına gittim. Kenan Evren, 'artık yazabilirsin' dedi. Sonra arayıp gazeteyi açtırdım."

"YILMAZ, ÇEVİK BİR'İN CUMHURBAŞKANI OLMAK İSTEDİĞİNİ ANLATTI"

Mesut Yılmaz'ın işaret diliyle Çevik Bir'in Cumhurbaşkanı olmak istediğini anlattığını söyleyen Doğan yaşadığı o ilginç anısını şöyle aktardı:

"Mesut Yılmaz ile çok yakındık. Uçakla giderken, 'Hadi sizinle sessiz sinema oynayalım' dedi. İşaret diliyle Çevik Bir'in Cumhurbaşkanı olmak istediğini anlattı. 

Ertesi gün Genel Kurmay açıklama yaptı. Garnizon komutanlığına girmemiz yasaklandı. Çevik Bir, Aydın Doğanı aramış, Taha Akyol, Umur Talu ve beni gazeteden atmasını söylemişti . 

Mesut Yılmaz programa çıktı, 'Gazeteciler benim anlattığımı değil anlatmadığımı yazmışlar' dedi. Sonra beni aradı ve 'Beni anla' dedi"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN