Ali Bayramoğlu: Erdoğan beni hayal kırıklığına uğrattı | Bi'Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını Bi'Karar Ver'de tutuyor. Haftanın ilk programına KARAR yazarı Ali Bayramoğlu, Bi'Karar Ver'e konuk oldu. Bayramoğlu, "Erdoğan beni hayal kırıklığına uğrattı" ifadesini kullandı.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri yorumluyor. Birçok konunun ele alındığı programa bu defa gazeteci-yazar Ali Bayramoğlu konuk oldu.

"ERDOĞAN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI"

AK Parti ve Erdoğan ile ilgili hayal kırıklığı yaşadığını dile getiren Ali Bayramoğlu, "Muhafazakarlar açısından bir hayal kırıklığım yok. AK Parti kadroları açısından inanılmaz bir hayal kırıklığım var. Erdoğan'ın içinde demokrasi çiçeklerinin olmadığını bilirdim ama bu kadarını kestirmek çok kolay değildi. O büyük bir hayal kırıklığı ona şüphe yok" diye konuştu.

"BİLDİRİ ORDU İÇİNDEKİ BİR RAHATSIZLIĞI TEMSİL EDİYOR"

104 amiralin Montrö bildirisini değerlendiren Bayramoğlu, şunları kaydetti: 

"Bildiri, Ordu içindeki bir rahatsızlığı temsil ediyor. Bunun, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT tarafından bilindiğini düşünüyorum. İktidar, ıspanaktan yağ çıkarır gibi darbe söylemlerini kullandı. 

Bu bildiri böyle kalmayacak. Bir kısmı ciddi yaptırımda karşı karşıya kalacak. Asker-sivil ilişkisi pimi çekilmiş bomba gibi ortada durmakta."

"ERDOĞAN'A TELKİN YAPILMIŞ OLABİLİR"

Bildiri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert çıkış yapmadığını söyleyen Bayramoğlu, "Erdoğan'ın konuşmasında bir devlet aklı var. 'Ordu'daki gerilimi siyasete taşımayalım telkini yapılmış' olabilir. Erdoğan da bunu dikkate aldı diye düşünüyorum." diye konuştu.

AK PARTİ'DEN NEDEN SERT BİR KOPUŞ OLMUYOR?

Türkiye'de büyük sorunların olmasına rağmen iktidarda büyük kopuşların olmadığını dile getiren Bayramoğlu şu görüşlere yer verdi:

"Toplumumuzda özellikle muhafazakar kesimde alfa, güçlü, kuvvetli karakter geleneği hala devam ediyor.
Türkiye'de modernist sistem, Kemalizm sistem, getirdiği eşitsizlikler, o kadar büyük bir toplumsal gruplar arası mesafeler ve faydalanma imkanı ve eşitsizliği yarattı ki, AK Parti bunu en azından muhafazakar kesim açısından giderdi.

Gerek ekonomik kaynaklara ulaşma, gerek devlet içindeki başörtüsünün varlığı vs.

Üçüncü faktör bir modernizm yaşanıyor. Anadolu'da yaşayan gençlerin hakim parti geleneği içinde doğduğunu unutmamak lazım. Yeni nesillerin sosyalizasyon hali var, alan koruma refleksi var, alfa karakter refleksi var. Ama bunlar AK Parti'yi ne kadar koruyacak bilmiyoruz. Her şeyin bir sonu vardır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN