Turgay Yıldız: Cesur değilim sadece onurumu koruyorum | Bi'Karar Ver

Turgay Yıldız, Bi'Karar Ver'e konuk oldu. Yıldız, "Faşizmin olduğu yerde mizah çoğalır. Herkes kendisini geri çekti. Ben cesur olduğumdan değil, onurumu korumaya çalışıyorum" ifadelerine yer verdi. Turgay Yıldız'dan dikkat çeken mesaj: Hiçbir rahmetli böyle değil, çünkü hepimiz bir gün rahmetli olacağız. Yukarıdakilere onu anlatmaya çalışıyorum. Hepiniz bir gün gideceksiniz, ben de gideceğim. Kalmayacağız, o yüzden kötülük etmeyin

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri yorumluyor. Haftanın 3. programına konuk olan oyuncu ve TV programcısı Turgay Yıldız, önemli açıklamalarda bulundu.

"CESUR DEĞİLİM SADECE ONURUMU KORUYORUM"

Baskının arttığı dönemlerde mizahın çoğaldığını ifade efen Turgay Yıldız, "Faşizmin olduğu yerde mizah çoğalır. Herkes kendisini geri çekti. Ben cesur olduğumdan değil, onurumu korumaya çalışıyorum. Yoksa insanım yani. Herkes gibi ben de korkuyorum. Korkumdan kastım sevdiklerim. Onlar içim korkuyorum. Yoksa kendimle ilgili bir hesabım korkum yok." diye konuştu.

Turgay Yıldız'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"DİN VE MİLLİYETÇİLİK BU ÜLKEDE SATIYOR"

Ailem muhafazakar. Annem babam 'Allah' diyene oy veriyordu. O insanların kötü olmayacağını düşünüyorlardı. Din ve milliyetçilik bu ülkede satıyor.

"HEPİMİZ GİDİCİYİZ, BEN DE GİDİCİYİM"

30 yıldır hiç değişmedim. Ne sağa ne sola döndüm. Ben Demirel'i tanıdım, Türkeş'i tanıdım Mesut Yılmaz'ı tanıdım. Tüm rahmetlileri tanırım. Bugünküleri de hepiniz bir gün gideceksiniz. Ben de gideceğim. Bu dünyada kalmayacağız, o yüzden kötülük etmeyin. O günkü insanların hoşgörüsü yüksekti. Türkeş, Ecevit ve Yılmaz bizimle iki saat sekide oturdu.

Bana 'neden CHP'yi eleştirmiyorsunuz' diyorlar. Direksiyonda CHP yok ki, AK Parti var. Kılıçdaroğlu direksiyona geçerse onu da eleştiririm. Kimsenin gözüne yaşına bakmam, bende torpil olmaz.

CEM YILMAZ'A GÖNDERME

15 milyon takipçisi olan arkadaşlar siyasi cümleler kurmuyorlar. Sinema biletleri satışında mısır patlağı konusu gündeme gelince hemen Külliye'ye koştular. O arkadaşları esnaf ve sanatkarlar üyesi diye adlandırıyorum.

"PUDRA ŞEKERİNİ DUYUNCA 'BEN BUNUN ÜSTÜNE ÇIKAMAM' DEDİM"

Pudra şekerini ben yapmadım yapanı oynadım. Sürekli bir oryantal hali var. İlk duyduğumda 'ben bunun üstüne çıkamam' dedim.

Mülkiye bitti. Ben bu kadar pespaye büyükelçi sistemi görmedim. Mesela Egemen Bağış'ın büyükelçi olmak için ne gibi vasfı var?

"İNSANLAR GERİLMESİN DİYE MİZAH YAPIYORUM"

Bir mizahçının konuşması böyle olur mu ya? Ben insanlar gerilmesin diye mizah yapıyorum. Ben olsam ekstra para gönderirim 'şahsıma'. İnsanların gülmesi iyi bir şey. Acılarına gülünce eylemsizleşiyor insanlar.

ÜLKEYİ 7 CÜCELER OYUNU

7af530bf-fea1-4cf8-8d0f-7493fe01de52.jpg

Turgay Yıldız, 11 Nisan'da internet üzerinden yayınlanacak ÜLKEYİ 7 CÜCELER oyunu hakkında da bilgi verdi.

Uzun yıllar yaptığı hiciv sanatıyla ekranlarda yer alarak izleyicilerin takdirini toplayan oyuncu Turgay Yıldız, son dönemlerde sosyal medyada izlenme oranı milyonlara ulaşan skeçleriyle gündemde yer alıyor. Turgay Yıldız iki saati aşan ve iki perdeden oluşan ''ÜLKEYİ 7 CÜCELER'' stand up gösterisiyle izleyicileri buluşturacak.

Gösteri 11 Nisan SAAT 20.00'da Moda Sahnesi'nin web sitesi üzerinden Sahneden Naklen yayınlanacak. Biletler Moda Sahnesi'nin web sitesi üzerinden satışa sunulacak. Türkiye ve Dünya gündemini yedi yüce yapıyı yöneten yedi cücenin üzerinden mizahla okuyan bir standup gösterisi olan ''ÜLKEYİ 7 CÜCELER'' adeta kaçırılmaması gereken bir mizah şöleni!’’

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN