Nesrin Nas: Gençler için bağıra bağıra ağladım | Bi'Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını Bi'Karar Ver'de tutuyor. Haftanın son programına iktisatçı - siyasetçi Nesrin Nas, konuk oldu. Gençlerin büyük bir bölümünün ilk fırsatta ülkeden gitmek istediğini belirten Nesrin Nas, "Bu yorumları okuyunca bağıra bağıra ağladım" dedi.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri yorumladı. Programa konuk olan iktisatçı - siyasetçi Nesrin Nas, önemli açıklamalarda bulundu. 

Gençlerin ülkeyi terk etmek istemesine çok üzüldüğünü belirten Nesrin Nas "O yorumları görünce, emin olun bağıra bağıra ağladım. Gerçekten ağladım. Kendime de kahrettim. Bu ülkede milletvekilliği yaptım genel başkanlık yaptım ve bir şekilde kendimi sorumlu hissediyorum" diye konuştu.

"GENÇLERİN 92.7'Sİ ÜLKEYİ TERK ETMEK İSTİYOR"

Gençlerin birçok nedenle Türkiye'yi terk etmek isteğini dile getiren Nas, şunları kaydetti: "Maalesef işsizlikten, yokluktan ve yoksulluktan gençlerimizi de kaybedeceğiz. En değerli kaynağımızı gençlerimizi emdi bu seçtikleri model. Bu yapıyı giderek bastırıyorsunuz. İtirazları yerinde boğmaya çalışıyorsunuz. Gençlerin bu gününü elinden alıyorsunuz ve bir ülkeyi böyle çoraklaştırıyorsunuz. Bir araştırmada yoksulluk arttıkça gençlerin yüzde 92.7'si buldukları ilk fırsatta bu ülkeden gitmek istediklerini söylüyor." 

"MAALESEF KAYNAK YOK"

Nesrin Nas'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Uzmanalar tam kapanma için hızlı bir aşılama yapılması gerektiğini söylüyor. Tam kapanma olduğunda gelir kaybı olanların kayıpları karşılanmalı. Devlet denilen şey bunun için var zaten. Böyle dönemlerde devleti yanımızda hissetmemiz lazım. Maalesef kaynak yok

'Bu çağda patates soğan mı dağıtılır' noktasını çoktan geçtik. Çünkü durumumuz gerçekten vahim.
Sorumluluğu üzerinden bir yönetim var.

Koca, 84 milyon sorumlu diyor. Bir yer de 3 kişinin bir araya yasaklandı ama binlerce kişi kongre yaptı.

"EV TİPİ KASALAR YOK SATIYOR"

Nurettin Canikli 'dövizde tanzim satışı yaptık' diyor. İnsanlar Türk Lirasına güvenmediği için dövize yöneldi. Ev tipi kasalar yok satılıyormuş. Artık insanlar bankalara da güvenmiyor. Dövizini çekip evlerinde saklıyor. 

Merkez Başkanlığı'na Naci Ağbal, getirilmeseydi, o sert faiz kararı alınmasaydı Türkiye, ödemeler bilançosu krizi yaşayacaktı. Bu, 'ben borcumu ödeyemiyorum' demektir.

Bir gürültü koparılarak 128 milyar doların nereye gittiği gizlenmeye çalışılıyor. 5 yıl içinde bir iktidar değişikliği olursa Türkiye, 128 milyar doların nereye gittiğini görecek.

Hane halkının borcu 865 milyara çıktı, 2001 krizinde bu 6 milyardı. esnaf da 835 milyar bankalara borçlu. Ağbal'ın görevden alınmasından sonra dünyanın en iyi ekonomistini de getirseniz artık faydası yoktu. Çünkü herkes biliyor ki her şey bir kişinin dudağı arasında.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN