BAE kararını verdi: NASA'da eğitilecek ilk kadın Arap astronot belli oldu

BAE kararını verdi: NASA'da eğitilecek ilk kadın Arap astronot belli oldu

BAE, NASA’da eğitim alarak uzay görevine hazırlanacak olan ilk kadın Arap astronot olarak makine mühendisliği alanında lisans diplomasına sahip olan Nora Al Matruşi'yi seçti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) NASA’da eğitim alarak uzay görevine hazırlanacak olan ilk kadın Arap astronotu seçti. BAE Devlet Başkan Yardımcısı, Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid El Maktum Twitter’dan yaptığı açıklamada ‘’Gelecekteki uzay keşif görevleri için 4 bin aday arasından ilk kadın Arap astronot olacak olan Nora Al Matruşi ile birlikte Mohammed Al-Mulla’yı seçtik. Kendilerini tebrik ediyoruz’’ ifadelerini kullandı. İki ismin kısa süre içinde NASA'da eğitileceği belirtildi.

MATRUŞİ: ÇOK ÇALIŞACAĞIM

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, 1993 doğumlu Nora Al Matruşi, Birleşik Arap Emirlikleri Üniversitesi'nden makine mühendisliği alanında lisans diplomasına sahip. Matruşi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ’’Milletimiz bana bugün unutulmaz anlar yaşattı. İnsanlarımızın aklına kazınacak tarihi başarıları gerçekleştirmek için çok çalışacağım. Bilge liderliğimize ve uzay programı yöneticilerimize çok teşekkürler. Şimdi hazırlanma ve çalışma vakti’’ dedi.

Seçilen diğer isim olan Al-Mulla’nın ise 1988 doğumlu olduğu ve Dubai polisi için pilot olarak çalıştığı açıklandı.

BAE'NİN UZAY FAALİYETLERİ

BAE'den uzaya giden ilk isim, 2018'de Rusya’da aldığı eğitimin ardından göreve başlayan astronot Hazza Al Mansuri'ydi. Mansuri, sekiz günlük uzay yolculuğu görevini başarıyla tamamlamıştı.

Merkezi Dubai'de yer alan Muhammed bin Raşid Uzay Merkezi ile NASA, 2020'de BAE'li astronotların eğitilmesi için ortak bir anlaşma imzalamıştı.

BAE, Şubat 2021'de Mars'a gönderdiği "Hope (Umut)" adı verilen uydu aracı başarıyla Mars yörüngesine yerleşmesiyle, bunu yapabilen ilk Arap ülkesi olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN