Camilerde teravih namazı kılınacak mı? Diyanet kararını verdi!

Camilerde teravih namazı kılınacak mı? Diyanet kararını verdi!

Teravih olacak mı, merak konusu oldu. Koronavirüs salgının artış göstermesi nedeniyle geçen yıl olduğu gibi 2021 Ramazan ayında da camilerde teravih namazı kılınmayacak. 5 vakit namaz camilerde kılınmaya devam edilecek fakat yatsı namazının ardından cemaatle teravih namazı kılınmayacak. İşte, Diyanet'in açıklaması...

İslam dünyasının en kutsal günlerini barındıran Ramazan ayının ilk orucu için 12 Nisan 2021 Pazartesi gününü 13 Nisan 2021 Salı gününe bağlayan gece sahura kalkılacak ve ilk iftar yapılacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan'da sıkı koronavirüs tedbirleri uygulanacak. Bu kapsamda teravih namazlarının akıbeti de belli oldu.

TERAVİH NAMAZI KILINACAK MI 2021?

Bu yıl camilerde teravih namazı camilerde kılınmayacak.

Teravih namazıyla ilgili açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik" dedi.

Erbaş, "Şayet bu süreçte salgının seyrine göre camilerimizde teravih namazı kılabilme imkanı olursa bunun da kararını alıp milletimizle paylaşırız" açıklamasını yaptı.

HIRKA-İ ŞERİF CAMİİ AÇIK MI?

Bu yıl da Ramazan ayında koronavirüs tedbirleri uygulanacak.

58 ilde uygulanan hafta sonu sokak kısıtlaması Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Türkiye geneline yayılacak. Yine tüm Türkiye'de hafta içi 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkılamayacak.

Restoran, lokanta, kafeler kapalı olacak. Bu işletmeler sadece paket servis hizmeti verecek.

Hafta sonu market, kasap, manav, kuruyemişçiler 10.00 ile 17.00 arasında satış yapacak

Fırın, ekmek ve unlu mamuller satan yerler açık olacak.

Ülke genelinde sahur ve toplu iftarlar da yapılamayacak.

Hırka-i Şerif bu Ramazan'da da ziyarete kapalı olacak Hz. Muhammed'in miraca yükselirken giydiği Hırka-i Şerif, Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde muhafaza ediliyor. 11 ayın sultanı Ramazan'da binlerce kişinin ziyaret ettiği Hırka-i Şerif, koronavirüs tedbirleri nedeniyle geçen Ramazan'da olduğu gibi bu yıl da ziyaret edilemeyecek.

Kovid-19 salgın sürecinde Türkiye'de daha önce hiç uygulanmayan 'tam kapanma' tedbirinin bu Ramazan ayında uygulanıp uygulanmamasına bu hafta içinde karar verilecek.

İLLERE GÖRE RAMAZAN İMSAKİYESİ 2021

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN