Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Ramazan'da 'tam kapanma' olacak mı?

Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Ramazan'da 'tam kapanma' olacak mı?

Türkiye'de koronavirüs vakaları patlarken, herkesin kafasında 'Tam kapanma olacak mı?' sorusu var. Merak edilen soruya Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Kayıpmaz'dan cevap geldi: Bilim Kurulu toplantısında Ramazan ayı içerisinde vaka sayılarını düşürmeye, insan hareketliliğini azaltmaya yönelik tedbirler gündeme gelecek. Burada tartışıldıktan sonra Sayın Bakanımız tarafından Cumhurbaşkanlığı kabinemize sunulacak.

Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz, herkesin merak ettiği tam kapanma ile ilgili konuştu, "Bilim Kurulu toplantısında ramazan ayı içerisinde vaka sayılarını düşürmeye, insan hareketliliğini azaltmaya yönelik tedbirler gündeme gelecek" dedi.

"İSTEDİĞİMİZ DOZ HALA GELMEDİ"

Bilim Kurulu'nun mümkün olan en fazla dozda aşının gelmesi için çabalarının devam ettiğini belirten Kayıpmaz, şunları kaydetti:

"Üretici ülkelerden kaynaklanan sorunlardan dolayı şu ana kadar istediğimiz doz gelmiş değil. Bundan sonrasında inşallah kalan dozlar gelirse çok daha fazla aşılamayı yaparken, bir yandan da alınacak olan tedbirlerle Ramazan Bayramı'nda şu anda olduğumuzdan çok daha iyi bir konumda olabileceğimize inanıyorum. Ramazan ayı içerisinde de belirli ek tedbirlerin gündeme gelebileceği görülüyor. Kamuda, özel sektörde uzaktan çalışma, bazı kapatma kararları düşünülebilir.

"KURALLARA UYMAK ZORUNDAYIZ"

Pandemi el birliğiyle mücadele etmemiz gereken bir süreç. Evet devletimiz bazı kararlar alıyor. Biz de vatandaş olarak bu kararlara uymak durumundayız. Yumruk şeklinde selamlama şekli gelişti, burada da fiziki temas vardır ve bulaşma riski vardır. Nasıl el ele tokalaşmıyorsak yumruk şeklinde selam da verilmemeli.

TAM KAPANMA OLACAK MI?

Bilim Kurulu toplantısında Ramazan ayı içerisinde vaka sayılarını düşürmeye, insan hareketliliğini azaltmaya yönelik tedbirler gündeme gelecek. Burada tartışıldıktan sonra Sayın Bakanımız tarafından Cumhurbaşkanlığı kabinemize sunulacak."

BİLİM KURULU TOPLANIYOR

Öte yandan Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 18.00'de toplanacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında düzenlenecek toplantı Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek.

Toplantının ardından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca basın açıklaması yapacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN