TTB'den üçüncü ve en büyük pik uyarısı: Hastanelerde yer kalmadı

TTB'den üçüncü ve en büyük pik uyarısı: Hastanelerde yer kalmadı

İstanbul Tabip Odası Başkanı Saip, İstanbul'da yoğun bakımların dolduğunu belirterek, "Hastaları yoğun bakıma yatırabilmek için birilerinin ölmesini beklemek hekimleri yıprattı" dedi. TTB Başkanı Fincancı ise can kayıplarının gerçek rakamların üçte birini yansıttığını açıkladı. Fincancı, "Yaşam hakkımızdan vazgeçmiyoruz, ölümleri durdurun" sloganıyla 15 Nisan'da Ankara'da Sağlık Bakanlığı, diğer illerde ise Sağlık Müdürlükleri önünde olacaklarını söyledi.

EDA NARİN | KARAR

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayıları 50 binlerin üzerinde seyrediyor. Ağır hasta sayısında artış devam ederken, hastanelerde ise yer kalmadı. Türk Tabipleri Birliği (TTB) bugün online olarak düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin mevcut koronavirüs tablosuna dikkat çekti.

"UYARILARIMIZA KULAK VERİLMEDİ"

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 1 Mart’tan itibaren Türkiye'nin "kontrolsüz normalleşme" haliyle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Salgın hızla yayıldı. Harita kıpkırmızı oluverdi. Biz uyarılarımızı yapmaya devam ettik ama uyarılara kulak verilmedi" dedi.

TTB 15 NİSAN'DA SAĞLIK BAKANLIĞI ÖNÜNDE OLACAK

Fincancı, TTB'nin 15 Nisan'da "Yaşam hakkımızdan vazgeçmiyoruz, ölümleri durdurun" sloganıyla Ankara'da Sağlık Bakanlığı önünde olacağı bilgisini paylaştı. Fincancı, diğer illerde ise Sağlık Müdürlükleri’nin önünde olacaklarını söyledi.

ekran-resmi-2021-04-12-13.jpg

"3'ÜNCÜ VE EN BÜYÜK PİK"

Kovid-19 pandemisinin 3’üncü ve en büyük pikini yaptığının altını çizen Fincancı, "Can kayıpları gerçek rakamların üçte birini yansıtıyor. Yeni açılan servisler dahi ihtiyaca yetmiyor. Yoğun bakımlarda yer bulunamıyor. Tanıklık etmekten tükeniyoruz. Marquez’in Kırmızı Pazartesi romanındaki gibi 'Her şey herkesin gözü önünde oldu, olmaya da devam ediyor.'" ifadelerini kullandı.

"SALGINI YÖNETMEK YERİNE ALGIYI YÖNETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Fincancı, iktidarın tabloyu sadece seyretmekle yetindiğini ifade ederek, "Salgını yönetmek yerine algıyı yönetmeye çalışıyorlar. Aşı umudu tacirliği yaparak insanları oyalıyorlar. Mızrak çuvala sığmayınca maske, mesafe, hijyen tekerlemesiyle sorumluluğu vatandaşa yüklüyorlar.

TTB olarak, iktidarı uyarmak, topluma çağrıda bulunmak için 15 Nisan saat 12.30’da 'Yaşam hakkımızdan vazgeçmiyoruz, ölümleri durdurun' sloganıyla alanlardayız.

Çağrımız tüm emek melsek örgütlerine, tüm sendikaları, siyasi parti ve çevrelerini, tüm yurttaşlarımızı çağrımızı sahiplenmeye, sesimize ses katmaya çağırıyoruz. Bu çığlık hepimizin."

İTO BAŞKANI SAİP: İSTANBUL'DA YOĞUN BAKIMLAR DOLDU

İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Pınar Saip de, İstanbul'da da durumun Türkiye genelinden farklı olmadığını belirterek, şunları söyledi: "Bütün hastaneler durmuş ve yoğun bakımlar dolmuş durumda. Hastalar sıra bekliyor. Yoğun bakıma yatırabilmek için birilerinin ölmesini beklemek hekimleri yıprattı. İktidarın can kayıplarını durdurması gerekiyor. Salgın bilinçli olarak yönetilmemekte.

Aşının en hızlı biçimde günde 1 milyon doz olacak şekilde tüm vatandaşlarımıza yapılmasını istiyoruz. Yoğun bakımlar ve servisler Kovidlilere ayrılmalı."

"HASTA EDERKEN DE TEDAVİ EDERKEN DE KAR ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç ise iktidara eleştirisini şöyle dile getirdi: "Dün bizi hasta ederken kar ediyorlardı, bugün de tedavi ederken kar etmeye çalışıyorlar."

"12 SAAT BOYUNCA HASTAMIZ SEDYEDE KALDI"

Karakoç, "Ankara’da dün bir hastamızı yatırmak için yer bulamadık. 12 saat boyunca hastamız sedyede kaldı. Bu ölümlerin sorumlusu sizsiniz. Bir an önce tedbirlerin alınması gerekiyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN