İzmir Tabip Odası Başkanı Çamlı: Bu noktaya geleceğimiz belliydi

İzmir Tabip Odası Başkanı Çamlı: Bu noktaya geleceğimiz belliydi

Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 80'in üzerinde olan İzmir'in Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, Mart ayının ilk haftasından itibaren yukarı yönlü dikleşen bir vaka artışı gördüklerini ve hep uyardıklarını, bu noktaya geleceğinin belli olduğunu söyledi.

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları 50 binin üzerinde. Kısa süreli normalleşme sürecinin ardından yükselen vaka sayıları sonrasında Bilim Kurulu kritik bir toplantı gerçekleştirdi. Dün düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sinop, İzmir, Çanakkale, Bartın, Edirne ve Rize'de yoğun bakım doluluk oranının yüzde 80'in üzerinde olduğunu söyledi.

Bu illerden biri olan İzmir'in Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, İzmir'de Mart ayının başında bir haftada yüzde 25 vaka artışı varken normalleşmenin başlatıldığını vurgulayarak "Bilim insanları yeterince tedbir alınmazsa Mart sonunda üçüncü pikin çıkacağını söyledi. Biz de bunları paylaştık. 'Varyant virüslere dikkat edelim' dedik. Martın ilk haftasından itibaren yukarı yönlü dikleşen bir vaka artışı gördük. Hep uyardık, bu noktaya geleceğimiz belliydi" dedi.

1.jpg

'HASTAYI GEÇİCİ OLARAK TUTMAYA ÇALIŞIYORLAR'

İzmir'de yoğun bakımda yer bulmanın zor olduğunu söyleyen Çamlı, "Boşalmasını beklemek gerekiyor. Hastayı geçici olarak tutmaya çalışıyorlar. Karamsar bir tablo yaratıp panik oluşturmak istemem. Ancak vakalar hala 50 binin üzerinde ve artmaya devam ediyor. Ağır hasta sayımız 2 bin 800'lerde. Gerekli tedbirler alınmazsa yakın zamanda sağlık sistemimiz için daha kötü şeyler söylemek zorunda kalacağız" açıklamasında bulundu.

'ÇEŞMEYİ KISMAK GEREK'

Yoğun bakımların boşalmasını beklemenin vakit alan bir süreç olduğunu belirten Çamlı, "Vefatlar olduğunda boşalmalar oluyor. Yeni yoğun bakımlar oluşturulmaya çalışılıyor. Ancak yoğun bakımları artırarak bu sorunla mücadele edemeyiz. Çeşme açıksa kovayı büyütsen de bir süre sonra yine taşacaktır. Bir şekilde açık olan çeşmeyi kısmak gerek. Bulaş zincirini kıramazsak, enfeksiyonun yayılmasını önleyemezsek artıracağımız yoğun bakımlar da bir süre sonra yetmeyecektir" ifadelerine yer verdi.

Çamlı açıklamalarına şöyle devam etti:

"Hükümetin pandemiyi yönetme konusunda yeterli kapasitede olmadığı ortaya çıktı. Pandemiyle mücadelede bütünlüklü bir stratejileri yok. Restoranlar, kafeler Ramazan ayında sadece paket servise açık olacak diyorlar. Ramazan öncesi niye tamamen açık? 

'İNSANLARIN GÜVENİNİ KAYBETTİLER'

Yüzme havuzları, salonlar, halı sahalar açık. Güven veren bir yönetim sergilemiyorlar. Bir yıl içinde üçüncü piki yaşıyoruz. İnsanların güvenini kaybettiler."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN