Merak edilen soru cevap buldu: İstanbul'da türbeler açık olacak mı?

Merak edilen soru cevap buldu: İstanbul'da türbeler açık olacak mı?

Koronavirüs nedeniyle geçen yıl kapalı kalan türbeler, bu Ramazan'da ziyaretçilerini sosyal mesafe kuralıyla ağırlayabilecek. İstanbul Türbeler Müze Müdürlüğü'ne bağlı 120 türbe bulunuyor.

İstanbul'da iz bırakmış padişahlar, hanedan mensupları, veliler, din adamları ve devlet büyüklerine ait türbeler, Ramazan ayının manevi atmosferini kentte yaşamak isteyenlerin ilgisiyle karşılaşıyordu.

Kovid-19 tedbirleri nedeniyle geçen yıl türbelere ziyaretçi kabul edilmemişti. Bu Ramazan'da ise sosyal mesafe kurallarına uyularak türbelere ziyaretçi alınabilecek.

Padişahların tahta çıkarken kılıç kuşandığı Eyüp Sultan, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, Hürrem Sultan, Aziz Mahmud Hüdayi, Oruç Baba, Sümbül Efendi, Hazreti Yuşa türbeleri ile Kanuni Sultan Süleyman'ın süt kardeşi Yahya Efendi'nin Beşiktaş'taki türbesi ve Ebul Vefa Hazretleri'nin türbesinin de bulunduğu birçok mekan, dini günlerde ve Ramazan'da ziyaret edilen merkezler arasında yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN