Son dakika! Kürşat Ayvatoğlu hakkında karar verildi

Son dakika! Kürşat Ayvatoğlu hakkında karar verildi

Son dakika haberi... Madde kullanımından dolayı ikinci kez gözaltına alınan ve suçunu itiraf eden Kürşat Ayvatoğlu için ev hapsi şartıyla adli kontrol altına alınmasına karar verildi.

Lüks aracında kokain kullandığı görüntülenen, savcılık sorgusunda “pudra şekeri” savunması yapan eski AK Parti Genel Merkez personeli Kürşat Ayvatoğlu, ikinci kez gözaltına alınmasının ardından, “kokain kullandığını” itiraf etti. Savcı, Ayvatoğlu’nun arasında bulunduğu 6 şüpheliyi tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. 

Ankaragazeteci.com'un haberine göre serbest bırakıldıktan sonra önceki gün yeniden gözaltına alınan Kürşat Ayvatoğlu’nun Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemeleri tamamlandı. Ayvatoğlu ile birlikte toplam 6 şüpheli akşam saatlerinde Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden üçünün Ayvatoğlu ile birlikte araçta bulunan kişiler olduğu, kalan ikisinin ise Ayvatoğlu’na kokaini temin eden şüpheliler olduğu öğrenildi. 

Alınan bilgiye göre, Kürşat Ayvatoğlu’nun ikinci kez gözaltına alındıktan sonra verdiği ifadede, bu kez görüntülerdeki maddenin kokain olduğunu itiraf ettiği belirtildi. Ayvatoğlu’nun ifadesinde kendisine kokaini satan kişilerin de ismini verdiği kaydedildi. Bu iki şüpheli ifade üzerine gözaltına alındı. 

UYUŞTURUCU TİCARETİ İLE SUÇLANDI 

Soruşturma savcısı, ifadeler sonrası, 6 şüpheliyi tutuklama talebi ile nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk etti. Ayvatoğlu’nun TCK’nın 188. maddesinin 3. fıkrasında yer alan uyuşturucu ticareti ile suçlandığı, görüntüleri çeken kişinin ise uyuşturucu kullanmayı özendirmek ile suçlandığı belirtildi. 

Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliği, Kürşat Ayvatoğlu’nun konutu terk etmeme şartıyla adli kontrol altına alınmasına karar verdi. 

Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Hamza Kürşat Ayvatoglu ile Ayhan Orhun hakkında ev hapsi, diğer şüpheliler hakkında yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol tedbirine karar verilmiş olup C. Başsavcılığımız tarafından karara karşı derhal itiraz edilmiştir" denildi. 

SUÇUNU İTİRAF ETMİŞTİ 

Ayvatoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, pişman olduğunu ifade ederek “Şu anda herkes bana söylenmesi gerek bütün kötü sözleri söyledi. Belki daha da söyleyecek. Oysa ki benim durumunda yüzlerce genç var, birçoğu nüfuzlu ailelerin çocukları. Benim gibi yolunu şaşırmış, bu dünyanın içinde savrulup duran birçok genç var” demişti.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN