Taha Akyol: Türkiye 1922'deki özgürlüklere sahip değil | Bi'Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını Bi'Karar Ver'de tutuyor. Haftanın ilk programına Taha Akyol, konuk oldu. Yeni çıkan kitabını anlatan Taha Akyol, tek parti dönemi ile günümüz siyasetini karşılaştırarak, "Türkiye 1922'deki özgürlüklere sahip değil" ifadelerini kullandı.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri yorumluyor. Bi'Karar Ver'in ikinci bölümüne konuk olan Taha Akyol, programda yeni çıkan “Kuvvetler Ayrılığı Yoksa: Otoriter Demokrasi, 1946-1960” adlı kitabını anlattı.

"TÜRKİYE YARGI BAĞIMSIZLIĞINDAN AYRILAMAZ"

Türkiye'de Kuvvetler Ayrılığı'nın sürekli sorunlu bir alan olduğunu belirten Akyol, gelinen nokta itibariyle Türkiye yargı bağımsızlığından ayrılamayacağını söyledi.

Akyol, "Türkiye yargı bağımsızlığından ayrılamaz. Bu iktidar da ne kadarını uygular bilinmez ama sonunda yine 'reform' diyor, 'Avrupa Birliği' diyor. İnişler ve çıkışlar olabilir ama Türkiye'nin yargı bağımsızlığı köklü olarak değişmez." diye konuştu.

"TÜRKİYE 1922'DEKİ ÖZGÜRLÜKLERE SAHİP DEĞİL"

Tarihe yeni kavramlarla bakmak gerektiğini ifade eden Taha Akyol, "Tarihe, ifade hürriyeti ve kuvvetler ayrılığı gibi yeni kavramlarla bakmamız lazım. Bugün hala Türkiye, 1922'de Meclis'te  muhaliflerin çıkardığı Hürriyet-i Şahsiye kanunlarındaki hürriyetlere sahip değil." sözlerine yer verdi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN