Serkan Özcan: Gerçek rakamları açıklayan TÜİK kurulu 3 saatte görevden alındı | Bi'Karar Ver

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, gündemin nabzını Bi'Karar Ver'de tutuyor. Programa bu defa Gelecek Partisi sözcüsü Serkan Özcan konuk oldu. Ekonomi gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Özcan, işsizlikle ilgili gerçek rakamları açıklayan TÜİK kurulunun 3 saatte görevden alındığını söyledi.

YUSUF BOLAT | KARAR

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi'Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri yorumluyor. Bugünkü programın ikinci bölümüne konuk olan Gelecek Partisi sözcüsü Serkan Özcan önemli açıklamalarda bulundu.

TÜİK'in açıkladığı son işsizlik rakamlarını değerlendiren Özcan, "TÜİK'in işsizlikle ilgili son açıklaması biraz daha gerçekçi bulundu. Bu gerçekçi datanın açıklanmasına neden olan kurulun görevden alınması 3 saat sürdü. Lağv edildi." diye konuştu.

MERKEZ BANKASI'NIN REZERVLERİ NEREYE GİTTİ?

Merkez Bankası'nın eriyen rezervleri hakkında konuşan Özcan, "Yanlış karar yüzünden, Merkez Bankası'nın rezervler gitti. O paralar gitti arttık, geri gelmeyecek. Vatandaşa döviz aldıran sensin. Türk parasına güvenmemesi gerektiğini söyleyen sensin. Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarlık rezerv meselesini ilk defa bizim partimiz gündeme getirdi" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Ekonomik Reform Paketi'ni değerlendiren Özcan, "Bu reform paketinden hiç bir şey olmaz. Bunlar Google'dan aranarak yapılabilecek şeyler. Bunların çoğu var zaten." ifadelerine yer verdi.

TÜİK KURULU 3 SAAT İÇİNDE GÖREVDEN ALINDI

 İşsizlikle ilgili gerçek rakamları açıklayan TÜİK kurulunun lavğ edildiğini belirten Serkan Özcan şunları kaydetti:

"TÜİK'in işsizlikle ilgili son açıklaması biraz daha gerçekçi bulundu. Bu gerçekçi datanın açıklanmasına neden olan kurulun görevden alınması 3 saat sürdü. Lağv edildi. Telefonla bildirmişler. O rakam açıklandı. İlk defa TÜİK geniş tabanlı işsizliği kabul etti. Yüzde 29.1 olarak açıkladı. 3 saat geçmeden ilgili kurul, o akademisyenlerden oluşan kurul feshedildi." 

"LÜTFİ ELVAN ÇEKİLSİN ALBAYRAK GERİ GELSİN"

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın Berat Albarak'ı savunmasına tepki gösteren Özcan, "Ülkede büyük bir çöküş yaşatan bakan istifa etti. Yeni bakanın eski bakanı savunması sanki mecburiyet gibi. Eğer, Berat Albayrak çok başarılı ise Lütfi Elvan çekilsin Albayrak geri gelsin. Yeni bakan kendisine büyük bir güven var sanıyor. Hiç öyle değil. Kimse Naci Ağbal ve Lütfi Elvan ismine kredi açmaz. " sözlerine yer verdi.

AK PARTİ ARTIK PROPAGANDA DÖNEMİNİ YAŞIYOR

Yoğun pandemi şartlarına rağmen AK Parti'nin kalabalık kongre yapmaya çalıştığını ifade eden Özcan "Artık AK Parti siyaset ve üretim dönemini geride bırakıp, çöküş döneminin bir gerekliği olarak propaganda dönemini yaşıyor." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN