Bill Gates'ten aşıda 'üçüncü doz' fikri

Bill Gates'ten aşıda 'üçüncü doz' fikri

Aşı çalışmalarını fonlayan Microsoft kurucusu Bill Gates, İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya mutasyonlarına uğramış virüsü yenebilmede aşıda üçüncü dozun çözüm olabileceğini söyledi.

Dünyanın en zenginlerinden olan ve aşı çalışmalarını fonlayan Microsoft kurucusu Bill Gates, İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya mutasyonlarına uğramış virüse ilişkin öneride bulundu. Bill Gates ortaya 'üçüncü doz' fikrini attı. 

"ÜÇÜNCÜ DOZ AŞI ÇÖZÜM OLABİLİR"

Gates, ilerleyen dönemlerde aşıların güçlendirilmesi gerekebileceğine dikkat çekti. Bu kapsamda üçüncü doz aşının mutasyonla mücadelede çözüm olabileceğini vurgulayan Gates, "Şimdiki tartışma şu, (mutasyonla mücadele için) mevcut aşıların kapasitesini mi artırmalıyız, üçüncü bir doza mı ihtiyacımız var yoksa modifiye edilmiş yeni bir aşıya mı?" dedi. 

"ASTRAZENECA DİĞERLERİNE GÖRE DAHA GERİDE"

Güney Afrika'da yürütülen çok sayıda aşı çalışmasına fon sağlayan Gates, mevcut aşılarla ilgili de değerlendirme yaptı. Gates, Johnson & Johnson ve Novavax aşılarını mutasyonlara karşı 'düşük etkili' olduğunu belirtirken, AstraZenaca'nın diğerlerine kıyasla daha geride olduğunu söyledi. 

"AŞI KARŞITLARI DELİRMİŞ VE KÖTÜ NİYETLİ"

Gates ayrıca, aşı karşıtlarına da değinerek bu kişilerin 'delirmiş' ve 'kötü niyetli' olduklarını söyledi. Gates, "Aşı karşıtlığı veya soykırım reddi gibi, dur denmesi gereken, çok ekstrem şeyler de var. Ancak bunu nasıl durduracağımız ya da kimi sorumlu tutacağımız belirsiz. Buna çözüm öneremiyorum. Hala iyi bir çözüm bulamadım" diye konuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN