Koronada yeni tehlike: Görünmez mutasyon

Koronada yeni tehlike: Görünmez mutasyon

Finlandiya'da koronavirüsün yeni bir mutasyonu tespit edildi. Yeni mutasyonun İngiltere ve Güney Afrika varyantlarının özelliklerini taşıdığı ayrıca PCR testlerinden kaçma özelliği olabileceği de belirtildi.

Finlandiyalı bilim insanları koronavirüsle ilgili korkutan bir açıklamada bulundu.

Finlandiya’nın devlet televizyonu Yle’nin aktardığına göre ülkede SARS-CoV-2’nin yeni bir suşu tespit edildi, mutasyona uğramış türe Fin-796H adı verildi.
Sağlık uzmanlarına göre enfeksiyonun yeni varyantı, İngiliz ve Güney Afrika suşlarında görülen mutasyonları içeriyor.

PCR TESTİNDEN KAÇABİLİR

Vita Laboratoriot’tan Doç. Taru Meri, mutasyonun Finlandiya’nın dışında bir yerde geliştiğinin tahmin edildiğini söyleyerek, “Bu tür bir hastada geçen hafta saptandı, bu nedenle bulaşıcılığı ve yayılma potansiyeli, ayrıca aşılara karşı direnci hakkında şimdilik herhangi bir şey bilinmiyor” açıklamasında bulundu. AA'nın haberine göre Finlandiyalı bilim insanları, benzersiz yapıdaki virüsün, boğaz ve burun sürüntülerinde Kovid-19 RNA'sına özgü genetik sekansları arayan PCR testlerinden gizlenebileceği uyarısında bulundu.

Geçen aralıktan bu yana SARS-Cov-2’nin İngiltere, Güney Afrika, İsrail ve Brezilya'dan mutasyona uğramış yeni SARS-CoV-2 suşlarının oluştuğu biliniyor. Yetkililer, virüsün bu varyantlarının görünüşe göre daha kolay yayıldığı ve bunun yeni vaka ve ölümlerin sayısının artmasına neden olabileceği konusunda uyarıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN