Dr.Fauci normalleşme için tarih verdi: 'Yıl sonunda normale dönebiliriz'

Dr.Fauci normalleşme için tarih verdi: 'Yıl sonunda normale dönebiliriz'

ABD Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, pandemi öncesindeki normal hayata dönüş için tarih verdi. Dr. Fauci, yıl sonunda hayatın normale dönebileceğini, mutasyonların bu noktada belirleyici olacağını söyledi.

Koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü ABD'de, Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci pandemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Pandemi öncesindeki hayata dönüşle ilgili düşüncelerini paylaşan Dr. Fauci, normalleşme sürecinin sonbahar aylarıyla birlikte başlayabileceğini söyledi. Bu konuda birçok faktörün önemli olduğu ve bunlar arasında mutasyonun belirleyici olacağını ifade eden Dr. Fauci, gidişatın daha hızlı veya yavaş olmasını etkileyebileceğini söyledi.

ABD’lilerin düşük sınırlandırılmış kapasiteyle konser ve tiyatrolara gidebileceğini, iç mekanda yemek yiyebileceğini vurgulayan Dr. Fauci, “Başkan’ın da söylediği gibi bunlar yıl sonunda, Noel’de gerçekleşebilir. Ancak hala maske takıyor olabiliriz” dedi.

TRUMP DÖNEMİ İTİRAFLARI

Dr. Fauci, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada eski Başkan Trump dönemi hakkında çarpıcı itiraflarda bulunmuştu.

80 yaşındaki Fauci, başta Trump olmak üzere pek çok ismin koronavirüse yakalandığı dönem Beyaz Saray'a giderken gerginlik ve endişe yaşadığını belirterek, “Bunu sürekli kafama takmasam da, aklımın bir yerinde duruyordu. Çünkü orada olmam gerekiyordu. Beyaz Saray'a gittiğim o günlerde ortada bir süper bulaştırıcı durumu söz konusuydu. Bu beni biraz geriyordu” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN