Biorezonans nedir?

Biorezonans nedir?

Biorezonans, tıpta kullanılan bir terapi türü olarak karşımıza çıkıyor. Vücuttan gelen enerji dalga boylarının frekansını ölçmek için bir makine kullanır. Biorezonansta alınan önlemler daha sonra hastalığı teşhis etmek için kullanılır.

 

Araştırmacılar, Biorezonans bazı hastalıkları da iyileştirebileceğini söylüyor. Bununla birlikte, biorezonansın hastalığı teşhis etmede ya da tedavi etmede rolü olduğuna dair sağlam bilimsel kanıt yoktur.

BİORESONANCE NEDİR?

Biorezonans, sağlıksız hücrelerin veya organların DNA hasarı nedeniyle değiştirilmiş elektromanyetik dalgalar yaydığı fikrine dayanır.

Biorezonans savunucuları, bu dalgaların saptanmasının hastalığı teşhis etmek için kullanılabileceğine inanırken, bu dalgaları normal frekanslarına geri döndürmenin hastalığı tedavi edeceğine inanıyor.

Biorezonans kullanmak için, elektrotlar deri üzerine yerleştirilir ve vücuttan gelen enerji dalga boylarını ‘okuyan’ bir makineye bağlanır. Bu teşhis sürecidir. Daha sonra, bu enerji frekansları, vücut hücrelerinin durumu tedavi ettiği iddia edilen ‘doğal frekanslarında’ titreşmesine izin vermek için makine tarafından manipüle edilebilir.

KULLANILAN ALANLAR

Biorezonans terapisinin bir dizi sağlıkla ilgili durumu teşhis ve tedavi ettiği iddia edilmektedir. Biorezonans, sigara bırakma, karın ağrısı, alerji ve egzama ve astım gibi ilgili durumlar, romatizmal eklem iltihabı, kanser, fibromiyalji ve aşırı antrenman sendromu gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır.

Biorezonansın sağlık koşullarını teşhis ve tedavi etmede ne kadar etkili olduğuna dair araştırmalar sınırlıdır.

İşte kullanımı ile ilgili bulduğumuz çalışmalar.

SİGARA BIRAKMA

2014’te yapılan bir çalışmada, sigarayı bırakmak için kullanılan biorezonansı bir plasebo ile karşılaştırıldı.

Biorezonans grubundaki kişilerin yüzde 77,2'sinin tedaviden bir hafta sonra sigarayı bıraktığını, plasebo grubunda ise bu oranın yüzde 54,8’de kaldığı ortaya çıktı.

Çalışma ayrıca, sadece bir kez yapılan tedaviden bir yıl sonra, biorezonans grubundaki insanların yüzde 28,6'sının sigarayı bıraktığını, buna karşın plasebo grubundaki yüzde 16,1'inin de sigarayı bıraktığını buldu.

KARIN AĞRISI

Biorezonans, mide ağrısını tedavi etmek için kullanılmıştır . Birders çalışmaGüvenilir Kaynak bu terapinin, spesifik bir teşhisle ilişkili olmayan mide ağrısını azaltmak için özellikle yararlı olduğunu bulmuştur.

ALERJİLER VE İLGİLİ DURUMLAR

Alerjileri ve egzama ve astım gibi ilgili durumları tedavi etmek için biorezonansın kullanılması, biorezonans tedavisinin en iyi çalışılmış alanlarından biridir.

Bu alanda hem kontrollü (plasebo kullanan) hem de kontrolsüz (gözlemsel) çalışmalar yapılmıştır.

Kontrollü çalışmalar, tedaviyi bir plasebo ile karşılaştırma kabiliyetleri nedeniyle genellikle kontrolsüz çalışmalardan daha yüksek kalibreli olarak kabul edilir.

Kontrollü çalışmalar, biorezonansın alerjileri tedavi etmeye yardımcı olup olamayacağı konusunda karışık veya olumsuz sonuçlar elde etti.

biorezonans-nedir-002.jpg

ROMATİZMAL EKLEM İLTİHABI

Biorezonansın, antioksidanların vücutta nasıl işlediğini normalleştirerek romatoid artritte (RA) etkili olabileceğini öne sürmektedi .

Bu antioksidanlar, RA'lı kişilerde doku hasarını azaltmaya yardımcı olabilecek serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur. RA tedavisinde biorezonansın etkinliği konusunda resmi bir çalışma yapılmamıştır.

KANSER

Bazı biorezonans kullanıcıları, tümör baskılayıcı genleri aktive edebileceğini veya aşırı aktif hücrelerin etkilerini azaltabileceğini ve her ikisinin de kanseri ‘öldürebileceğini’ söylüyor.

Bununla birlikte, kansere neden olan genetik mutasyonların çoğu geri döndürülemez. Ek olarak, biyorezonansın kanser tedavisinde etkinliğini gösteren hiçbir çalışma yoktur.

FİBROMİYALJİ

Fibromiyalji tedavisi için biorezonans terapisi, manuel terapi ve nokta masajı kombinasyonunu manuel terapi ve biorezonans tedavisi olmaksızın nokta terapisi ile karşılaştırmıştır.

Her iki grup da iyileşme görürken, çalışma, biorezonans tedavisi alan grup için kas ağrısında yüzde 72'lik bir iyileşme, diğer grup için yüzde 37'lik bir iyileşme buldu.

Uyku sorunları ve hava değişikliklerine duyarlılık konusunda gelişmeler de bulundu.

biorezonans-nedir.jpg

SPORCULARDA AŞIRI ANTRENMAN SENDROMU

Tükenmişlik olarak da bilinen aşırı antrenman sendromu, bir sporcu antrenman ve yarışmadan tam olarak kurtulamadığında ortaya çıkar.

Şunlara yol açabilir:

Sık yaralanmalar
Yorgunluk
Ruh hali değişiklikleri
Uyku bozuklukları
Dinlenme kalp atış hızındaki değişiklikler

Biorezonansın aşırı antrenman sendromunda yararlı olduğu bulundu:

Kalp atış hızı ve kan basıncını normale döndürmek
Sempatik sinir sistemini yatıştırmak (uçuş veya kavga tepkiniz).

Yukarıda belirtildiği gibi, biorezonansın olumlu etkilerini gösteren bazı çalışmalar vardır. Ancak, bu çalışmalar sadece az sayıda insanı içermektedir ve araştırmalar sınırlıdır.

Buna ek olarak, Federal Ticaret Komisyonu (FTC), en az bir kişiye, biyorezonansın kanseri tedavi edebileceğine dair ‘doğrulanmamış' ve ‘potansiyel olarak zararlı’ iddialarda bulunduğu için başarılı bir şekilde dava açtı.


Çoğu sağlık uzmanı, biorezonansın tıbbi durumları ya da hastalıkları teşhis veya tedavi edemeyeceği konusunda hemfikirdir. En iyi ihtimalle, şu anda biorezonansın kullanımı ve etkinliği konusunda net bir kanıt yoktur.

YAN ETKİLERİ

Bugüne kadar, biorezonans üzerine yapılan çalışmalar herhangi bir yan etki bulamadı. Genellikle ağrısız bir prosedür olarak adlandırılır.

En büyük risk, biorezonans kullanmanın insanların başka, kanıta dayalı tedavileri almasını engelleyebilmesidir. Biorezonans işe yaramazsa, bunun sağlık sonuçları üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir.

Bazı küçük çalışmalar biorezonansın olumlu etkilerini gösterirken, bunlar sınırlıdır.

Ek olarak, çeşitli koşullar için etkili bir tedavi olarak biorezonans için reklam vermek hem Amerika Birleşik Devletleri hem de Birleşik Krallık'ta yanıltıcı olarak sınıflandırılmıştır.

Biorezonansın büyük olasılıkla olumsuz bir yan etkisi olmamasına rağmen, herhangi bir durum için birinci basamak veya tek tedavi olarak kullanılmamalıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN