Ses masajı nedir, nasıl yapılır? İşte ses terapisinin faydaları

Ses masajı nedir, nasıl yapılır? İşte ses terapisinin faydaları

Hindistan'da ortaya ses masajı, bedeni ve ruhu dinlendirir, titreşimler bedende dalga dalga yayılır. Uygulama sırasında kasılmış bölgeler gevşer, deri gözenekleri açılır, nabız düşer, kan dolaşımı artar, lenf drenaj masajı etkisi hissedilir. İşte, ses terapisi hakkında bilgiler...

Günlük hayatın getirdiği stresi atmak için masaj terapileri yoğun ilgi görüyor. 5000 bin yıl öncesine kadar uzanan 'ses masajı' son dönemde trend olmuş durumda. Uzun yıllar süren araştırmalar sonucu ortaya çıkan ses çanakları ile yapılan ses terapisi, çıkan güzel sesler ve yaydıkları belli frekanslar bedenin belli organlarına etki ediyor.

010720171602497260047-2.jpg

SES MASAJI NEDİR?

Doğu kültüründe insanın sesten oluştuğuna inanılıyor. Hindistan'da şifa yöntemlerinden biri olarak ortaya çıkan ses masajı, Fizik teknoloji mühendisi olan Alman Peter Hess'e, ses çanağından çıkan ses ruhun derinlerine dokunur, ruhumuzu titreştirir. Ses, gerginlikleri
çözer, içimizdeki hekimi devreye sokar ve yaratıcı enerjimizi ortaya çıkarır.

Peter Hess, ses çanaklarıyla yapılan ses masajını, yıllarca süren araştırmalar sonucunda geliştirdi ve modern insanın gereksinimlerine göre uyarladı.

Ses masajı ile rahatlama ve derin gevşeme sağlanır. Spalarda, sağlık sektöründe, önleyici hekimlikte, kişisel gelişimde, pedagojide, psikolojide ve terapilerde bu uygulamadan yararlanılır.

SES MASAJI NASIL YAPILIR?

Danışanla yapılan ön görüşmeden sonra danışan üzerindeki kıyafetlerle rahat bir yere uzanır. Farklı boydaki terapi ses çanakları bedenin farklı bölgelerine yerleştirilip ucu keçe bir tokmakla çanaklara nazikçe vurulur. Ses çanaklarının farklı frekans aralıkları ile bedenin belli bölgeleri rezonansa (titreşime) girer.

Ses masajının hedefi çanaklardan çıkan armonik seslerle bedeni ve ruhu sakinleştirmek ve dengelemektir. Çanaklardan yayılan çok hassas titreşim ve vibrasyonlar bedende dalga dalga yayılır. Böylece güven ve korunmuşluk duygusu gelişir, rahatlama sağlanır ve genel sağlığa katkıda bulunulur. Seansın sonunda yapılan görüşmede danışanın geri bildirimleri dinlenir ve bir sonraki seansın nasıl gerçekleşmesi gerektiğine dair değerli bilgilere ulaşılır.

Ses terapisinde bir seans 1-1,5 saat arasında sürüyor.

ses-masaji.jpg

SES MASAJININ FAYDALARI NELER?

Ses masajı sırasında kişi kendini güvende ve korunmuş hisseder. Sağlığa olumsuz etki eden stres, kaygı, korku, endişe gibi duygular kolayca serbest bırakılır. Bu uygulamada bedeni ve onun ihtiyaçlarını algılamak kolaylaşır. Zihni sürekli meşgul eden düşünceler dağılır.

Beden, zihin ve ruhu kapsayan ses terapisinin etkileri şöyle:

* Kişinin derin gevşemeye geçmesini sağlar.

* Stresle baş etmeyi kolaylaştırır.

* Hem mental hem de bedensel olarak serbest bırakmayı sağlar.

* Uykusuzluğa iyi gelir.

* Kişiyi dengeye getirir, yenilenmeyi sağlar ve zinde hissettirir.

* Kişinin kendi şifa gücünü harekete geçirir.

* Bedeni algılamaya katkı sağlar.

* Kişide var olan potansiyeli ortaya çıkarır.

* Özgüven, yaratıcılık ve motivasyonu arttırır.

SES MASAJI NEYE İYİ GELİR?

Ses terapisi hem bedensel, hem de duygusal özgürleşmeyi sağlar. Genel sağlığa, ruhsal olarak dengede kalmaya katkıda bulunur, yenilenmeyi, enerjik olmayı sağlar, bedenin algılanmasına ve onun olduğu gibi kabul edilmesine katkıda bulunur, sahip olunan ama kullanılmayan yetenekleri ortaya çıkarmaya destek olur, öz güveni, yaratıcılığı ve motivasyonu arttırır.

Stres, korku, kaygılar yani beden ve ruh sağlığını olumsuz etkileyen tüm duygular bırakılır. Kişi onlardan özgürleşir. Bedenin ve ihtiyaçların farkına varılır. Zihni sürekli meşgul eden düşünceler yok olur.

ses-masaji2.jpg

PETER HESS KİMDİR?

Almanya'da dünyaya gelen Peter Hess'in mesleği fizik teknoloji mühendisi olarak biliniyor.

Adına kurulan Peter Hess Enstitüsü (PHI), 1984 yılından beri Almanya'nın bir çok kentinde faaliyet gösteriyor.

Dünyanın çeşitli kentlerinde 22 Peter Hess Akademisi bulunuyor.

Bu enstitülerde ve akademilerde gerek uygulamalar, gerekse eğitimler verilmekte ve eğitim alanların sayısı 15 bini geçti. Nörobiyoloji, pedagoji, psikoloji ve diğer bilim dallarında yapılan araştırmalar ışığında eğitimler sürekli yeni bilgilerle donanır.

Aynı zamanda enstitünün kendisinin yaptığı araştırma sonuçları da eğitimlere dahil edilir. Verilen eğitimlerde seslerin etkileri ve uygulamalarda edinilen tecrübeler aktarılırken; danışanlarla yapılan titiz çalışmalar ve sorumluluk bilincinin önemi vurgulanır.

Çok sıkı ve titiz bir eğitimden geçmiş olan kişiler, profesyonel olarak uygulama yapmaya hak kazanırlar. Verilen bu temel eğitimden sonra enstitüden mezun olmuş olanlar seksen farklı alanda ilgileri doğrultusunda ve kendilerini geliştirme amaçlı ayrıca eğitimler de alabilirler.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN