Bir Başkadır dizisinde hurma meyvesinin sırrı ne?

Bir Başkadır dizisinde hurma meyvesinin sırrı ne?

Sosyal medya, Netflix dizisi 'Bir Başkadır'ı konuşuyor. Başarılı oyunculuk performanslarıyla sezona damga vurmaya aday dizide, 'Yasin' karakterinin eşi 'Ruhiye'yi sinirlendirmek için 'Trabzon hurması' yediği sahnenin ne anlama geldiği ortaya çıktı.

Netflix'te 8 bölüm olarak yayınlanan 'Bir Başkadır' dizisi, değindiği toplumsal meseleler dolayısıyla büyük ilgi gördü. Dizide, çocukken tecavüze uğrayan 'Ruhiye' karakterinin, yaşadıklarını unutamayarak yetişkinliğinde psikolojik sorunlar yaşaması ve ailesiyle ilgilenememesi, izleyenleri duygulandırdı. 'Ruhiye'nin 'Trabzon hurması' olarak bilinen meyve ile kurduğu 'olumsuz bağ' merak konusu oldu.

BİR BAŞKADIR DİZİSİNDE HURMA MEYVESİ SAHNESİNİN ANLAMI NEDİR?

Ruhiye ve arkadaşı küçük yaşlarında, gördüğümüz adam (Ramazan) tarafından tecavüze uğruyor. Bir koku duyduğumuzda çocukluğumuza gitmemiz gibi, Ruhiye için hurmanın görüntüsü, bu travmatik anıyı çağrıştırıyor. Flashback sahnelerde gördüğümüz sahnede tecavüzcü adam muhtemelen, kızları istismar etmek üzere bahsi geçen sütunların olduğu yere götürüyordu. Sahneyi Ruhiye'nin gözlerinden izliyorduk, bu sırada arabada hurma görüyordu. İkinci bölümde Yasin'in, eşi Ruhiye'yi kızdırmak için karşısında hurma yemesinin nedeni, ona kötü anıları çağrıştırmasıydı.

2020-11-14-192338.jpg

Ruhiye'nin köyüne giderek yardım istediği kadın arkadaşının, çocukken her ikisine de tecavüz eden adam (Ramazan) ile evli ve ondan iki çocuk sahibi olduğunu da hatırlatalım.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN