BM Genel Sekreteri'nin Libya Özel Temsilci Vekili Türkiye'ye geliyor

BM Genel Sekreteri'nin Libya Özel Temsilci Vekili Türkiye'ye geliyor

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanlığı Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Libya Özel Temsilci Vekili Stephanie Turco Williams'ın bugün Türkiye'ye geleceğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Libya Özel Temsilci Vekili Stephanie Turco Williams 30 Ekim 2020 tarihinde ülkemizi ziyaret edecektir. Ziyaret sırasında, Sayın Bakanımızın Libya bağlamındaki güncel gelişmeleri ele almak amacıyla Williams’ı kabul etmesi öngörülmektedir."

LİBYA'DA KALICI ATEŞKES

Birleşmiş Milletler'in arabuluculuğunda Cenevre'deyapılan müzakerelerin ardından Libya'da savaşan taraflar arasında geçen kalıcı ateşkes anlaşması imzalandı. Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı askeri güçlerin liderleri ile General Halife Hafter'e bağlı kuvvetler arasında imzalanan anlaşmanın derhal yürürlüğe gireceği bildirildi.

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan BM Libya Özel Temsilcisi Vekili Stephanie Williams, anlaşmayı "Libya halkı için önemli bir umut işareti" olarak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise anlaşmayla ilgili olarak, "Yapılan ateşkes anlaşması en üst düzeyde bir ateşkes değil, daha alt düzeyde. Bunun kalıcılığı ne kadar olur bunu zaman gösterecek" dedi. 

NATO destekli askeri müdahalelerle ülkenin eski lideri Muammer Kaddafi'nin 2011'de devrilmesinden bu yana, Libya'da rakip askeri ve siyasi güçler çatışma halindeydi. Çatışmalar nedeniyle çok sayıda Libyalı ülke içinde göç etmek zorunda kalmış ve Libya, Afrika'dan Avrupa'ya göçlerin transit noktası haline gelmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN