Booking.com ne zaman açılacak? Otel rezervasyon şirketi geri dönüyor!

Booking.com ne zaman açılacak? Otel rezervasyon şirketi geri dönüyor!

Türkiye'den 2017 yılından beri erişilemeyen otel rezervasyon şirketi Booking.com'un yeniden açılması gündeme geldi. Hollandalı firma, Türkiye'de ofis açmayı ve vergi ödemeyi kabul etti. İşte, 'Booking.com yasağı ile ilgili tüm bilgiler'...

'Booking.com ne zaman yeniden açılacak?', 'Booking.com neden kapandı?' sorularının yanıtları merak edilirken, Hollanda merkezli online rezervasyon sitesi, Türkiye'de ofis açmayı ve vergi ödemeyi kabul etti. Şirketin bu adımların atması durumunda, Türkiye'den 3 yıldır erişim yasağı bulunan Booking.com yeniden faaliyete geçecek. Detaylar haberimizde...

BOOKING.COM AÇILIYOR MU 2020?

Türkiye'den 2017 yılından beri erişilemeyen Booking.com'un yeniden açılması gündeme geldi. Şirket, Türkiye'de ofis açmayı ve vergi ödemeyi kabul etti.

Hollanda merkezli şirketin ofis açma çalışmalarını hızlandırdığı öğrenildi. Şirketin, Türkiye'de kazandığı kârdan yüzde 7.5 oranında vergi vereceği ifade ediliyor. Bu adımların atılmasının ardından siteye erişim engelinin de kaldırılması söz konusu olacak.

BOOKING.COM NEDEN KAPANDI?

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) siteyle ilgili dava açmıştı. İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi sitenin faaliyetinin durdurulmasına karar vermişti.

Türkiye'de 'vergi ödemediği' ve 'haksız rekabete neden olduğu' gerekçesiyle Booking.com'a 2017 yılında erişim engeli getirilmişti.

Mahkemenin kararında, 'en düşük fiyatlar' türünden ifadelerin, haksız rekabete yol açtığı belirtilerek şu ifadelere yer verilmişti:

"Davalı site haksız rekabete yol açan reklamlara yer vermiştir. 'Booking.com' olarak en iyi fiyatları garanti eden bir internet sitesi kurmayı amaçlıyoruz', 'En düşük fiyatlar', 'booking.com hem şehirlerde hem de deniz kenarı veya kırsal bölgelerde en iyi otel fiyatlarını garanti etmektedir' vb. şekilde haksız rekabete yol açan reklamların siteden ve tüm online uygulamalardan kaldırılmasına karar verilmiştir. Ayrıca 500 bin lira teminatın yatırılması halinde daha önce verilen ihtiyati tedbir kararının kaldırılarak faaliyetlerine devam etmesine karar verildi."

YURT DIŞINDAN ERİŞİLEBİLİYORDU

Siteye Türkiye'den giren internet kullanıcıları, ülke içindeki otelleri sitede görüntüleyemiyor. Sitede konuyla ilgili olarak şu uyarı yapılıyor:

"Şimdilik Türkiye'de bulunan müşterilerimiz bizimle maalesef sadece yurt dışı tesisler için rezervasyon yapabiliyor. Size hizmetlerimizi tamamıyla sunmamıza engel olan sorunları çözmeye çalışıyoruz. Yaşadığınız sıkıntıdan dolayı özür diler ve Booking.com'la ilişkinizin devamını dileriz."

Yurt dışından girişlerde ise otellerin görüntülenmesinde ise bir problem yaşanmıyordu. Aynı şekilde, Türkiye'den Booking.com'a girenler yurt dışındaki otellere de erişebiliyordu.

Şirketin Türkiye'de ofis açması ve rekabet dengesini korumak için vergi ödemeyi kabul etmesinin ardından erişim engelinin kaldırılacağı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN