Bu hafta hava nasıl olacak? Yarın hava kaç derece? İşte Meteoroloji'nin yağış uyarısı yağtığı 10 il

Bu hafta hava nasıl olacak? Yarın hava kaç derece? İşte Meteoroloji'nin yağış uyarısı yağtığı 10 il

Yarın hava nasıl olacak? Haftalık haritalı hava durumu tahminlerine haberimizde yer verdik. Aşırı sıcakların ardından bayramla beraber gelen serin ve yağışlı hava, hafta sonuna kadar etkisini sürdürmeye devam edecek. Meteoroloji, 10 il için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. İşte detaylar...

'Bu hafta hava kaç derece?', 'Yurt genelinde hava durumu nasıl olacak?', 'İstanbul Ankara İzmir haftalık hava durumu tahminleri' internette araştırılıyor. Türkiye, Balkanlar'dan gelen yeni bir yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Meteoroloji özellikle 10 il için aşırı yağış ve kvuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. Yağışlarla birlikte hava sıcaklıkları da önemli oranda azalacak. İşte haritalarla 5 günlük hava tahminleri...

BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son tahminlere göre, hafta başına kadar batı bölgelerde yağışların etkisini sürdürmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarında gözle görülür bir değişim yaşanması beklenmezken yağışların Cuma günü yurdun büyük bölümünde etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Yurt genelinde parçalı bulutlu bir havanın hakim olması beklenirken Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağış beklendiği bölgede yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Ege'nin iç kesimleri, batı Anadolu ve batı Karadeniz kuvvetli sağanak yağışların etkisi altında. İç ve doğu bölgelerde güney ve güneybatıdan lodos etkili olması bekleniyor. Diğer bölgeler önemli bir değişiklik beklenmiyor.

METEOROLOJİ'DEN 10 İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Trakya, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Çorum çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğleden sonra Afyon, Kütahya, Uşak, Denizli, Bolu, Karabük, Kastamonu, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, zamanla güney, iç ve doğu bölgelerde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Güney ve İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu'nun güney kesimlerinde kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

YÜKSEK KESİMLERE KAR DÜŞEBİLİR

Yağışların, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sivas çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Karadeniz, Erzurum, Erzincan ve Ardahan çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Antalya, Isparta ve Burdur çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın; İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

YARIN HAVA KAÇ DERECE OLACAK? (29 MAYIS 2020)

İstanbul: 19/13 derece
Ankara: 16/9 derece
İzmir: 21/14 derece

BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

29 MAYIS 2020

30 MAYIS 2020

31 MAYIS 2020

1 HAZİRAN 2020

2 HAZİRAN 2020

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

HES KODU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

SEYAHAT İZİN BELGESİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN