Bu yıl evlenecek olanlara 3 yıl ödemesiz 250.000 TL destek müjdesi! Evlenmeyen kalmayacak, masraf derdi bitecek: İşte başvuru şartları

Bu yıl evlenecek olanlara 3 yıl ödemesiz 250.000 TL destek müjdesi! Evlenmeyen kalmayacak, masraf derdi bitecek: İşte başvuru şartları

Yeni evlenenlere destek paketi! Tam 10 yıla yayarak geri ödeme fırsatı olacak! Kimler bu fırsattan faydalanabilir? Vatandaşlık fonu nedir? İşte detaylar...

Yeni evlenenler için verilecek olan 250 bin TL kredi fırsatıyla ilgili detaylar belirginleşiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesinde sürprizlerin açıklanacağı müjdesini vermişti. Bu sürprizler arasında, yeni evlenenlere özel olarak sunulacak 250 bin TL kredi fırsatı da yer alıyor. Kredilerin geri ödemesi 2-3 yıl boyunca yapılmayacak ve daha sonrasında 10 yıl boyunca eşit taksitlerle ödenecek. Peki, evli çiftlere verilecek bu kredi için hangi şartlar aranacak ve kimler bu krediyi alabilecek?

yeni evlenenlere kredi

Yakın zaman önce açıklanan haberlere göre, yeni evlenen gençlere 250 bin TL'ye kadar kredi desteği sağlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti, önümüzdeki günlerde duyuracakları üç sürpriz vaat için çalışmalarını sürdürüyor. Söz konusu vaatler arasında, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren konular yer alıyor. Planlanan uygulamalar arasında, Vatandaşlık Fonu oluşturulması, gençlere bayram ikramiyesi verilmesi ve evlenecek çiftlere 3 yıl geri ödemesiz kredi verilmesi bulunuyor. Detaylara göre, kredi için geri ödemesiz dönem 2-3 yıl arasında değişecek ve daha sonra 10 yıl vadeli ödemeler yapılacak. Ancak, kredi şartları ve alacak kişiler hakkında henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.

yeni evlenenlere kredi

YENİ EVLENENLERE 250 BİN TL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ FIRSATI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti, yakında açıklamayı planladıkları 3 sürpriz vaat hazırlıklarına devam ediyor. Bu vaatlerden biri de yeni evlenecek çiftlere özel olarak sunulacak. Kamu bankaları, ev eşyaları ve diğer harcamaları için 250 bin liraya kadar uygun faizli bir kredi sağlayacaklar. Bu krediler için geri ödemesiz 2-3 yıllık bir dönem sunulacak, daha sonra geri ödeme dönemi 10 yıla kadar uzatılabilecek.

VATANDAŞLIK FONU İLE GELECEĞE YATIRIM YAPILACAK

AK Parti ve ilgili kurumlar tarafından geliştirilen bir uygulama ile vatandaşlık fonu oluşturulacak. Bu fon, çocukların doğumundan itibaren devlet tarafından her ay belirli bir miktar para yatırılmasıyla oluşacak. 18 yaşını geçen her birey, belirli koşulları sağladığı takdirde biriken parayı çekebilecek. Fon, genel olarak üniversite eğitiminde kullanılmak üzere birikim yapmak amacıyla tasarlanmış. Bu sayede, vatandaşlık fonu ile geleceğe yatırım yapılmış olacak.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BAYRAM HARÇLIĞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti, önümüzdeki günlerde duyurulacak sürprizlerden birinin de üniversite öğrencilerine bayram harçlığı verilmesi olduğunu açıkladı. Dini bayramlarda, yılda iki kez öğrencilere "bayram harçlığı" adı altında bin lira civarında para ödenecek. Bu uygulama, emeklilerin de aldığı bayram ikramiyesiyle benzerlik gösteriyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN