Burak Kut'la ilgili gerçek Beyaz Show'da ortaya çıktı

Burak Kut'la ilgili gerçek Beyaz Show'da ortaya çıktı

Kut'ül Amare zaferinin üzerinden 100 yıl geçerken, Beyaz Show'un dün gece yayınlanan son bölümünde önemli bir detay ortaya çıktı. Şarkıcı Burak Kut'la ilgili ilk kez ortaya çıkan gerçek seyircileri şaşırttı.

Osmanlı ordusunun İngilizlere karşı kazandığı Kut'ül Amare zaferinin üzerinden 100 yıl geçti. Günümüz tarih kitaplarında yer almayan bu zafer ile ilgili dikkati çeken bir detay paylaşıldı.

BAĞLANTISINI AÇIKLADI

Osmanlı Ordusu'nun Irak'ın Kut bölgesinde İngilizlere karşı kazandığı büyük zaferin üzerinden 100 yıl geçti. 13 bin 300 İngiliz asker ile 13 İngiliz general ve 418 İngiliz subayın esir edildiği Kut'ül Amare'de 40 bini aşkın İngiliz asker de öldürülmüştü. Günümüz tarih kitaplarında yer almayan Osmanlı'nın bu büyük zaferi 100'üncü yılında tarihin tozlu raflarından çıkarılırken, dikkati çeken bir detay Beyaz Show programında ortaya çıktı. 

16-04/30/beyaz-show-da-ortaya-cikan-burak-kut-gercegi-6959738

Kanal D'de yayınlanan 'Beyaz Show' programına konuk olan Burak Kut, Kut'ül Amare ile ilgili şaşırtan bağlantısını açıkladı. Yakışıklı şarkıcı, Kut'ül Amare zaferinin efsane komutanı Orgenaral Halil Kut Paşa'nın torunu olduğunu söyledi.

Halil Kut Paşa'nın, Enver Paşa'nın kendinden iki yaş küçük amcası ve Burak Kut'un dedesi olduğu öğrenildi.

BURAK KUT KİMDİR?

27 Ağustos 1973 İstanbul'da doğan, pop türünde şarkıları seslendiren sanatçıdır. Çapali Ortaokulu’na gittiği yıllarda okul orkestrasıyla birlikte yaptığı çalışmalarla başladı. Orta okulun ardından Şehremini Lisesin de eğitim hayatına devam etmeye başladı ancak bulunduğu okulu değiştirme kararı aldı ve İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’ne başvurdu giriş sınavlarında okula girmeye hak kazanan Burak Kut, burada flüt ve piyano eğitimi aldı.

Lise yıllannda dönemin popüler etkinliklerinden olan Milliyet Gazetesi’nce düzenlenen okullar arası müzik yarışmalarında Kabataş Erkek Lisesi adına, Kenan Doğulu’nun üçüncü olduğu yarışmalarda, 3 yıl üst üste birinci oldu. Aynı dönemde İstanbul, Ankara, gibi şehirlerde bulunan bar ve gece kulüplerinde, çeşitli pop orkestralarında perküsyon, flüt çalarak ve şarkı söyleyerek profesyonel yaşama adım attı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN