Çanakkale Bayramiç'te erken çalınan sirene soruşturma

Çanakkale Bayramiç'te erken çalınan sirene soruşturma

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde düzenlenen anma töreni saatinden 5 dakika önce başladı. Hatanın anlaşılması üzerine saat 09.05'te bir kez daha sirenler çalındı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Vatandaşlar törenin organizasyonunu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tepki gösterirken, Kaymakamlık sorumlular hakkında soruşturma başlattı.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi Yıldırım Akbulut Meydanı'nda 10 Kasım Atatürk Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.

9'DA SİRENLER ÇALMAYA BAŞLADI

Törene Bayramiç Kaymakamı Sercan Gökdemir, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Bayramiç Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ermiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Etik ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Saatler 09.00'u gösterirken sirenler çalmaya başladı. Saygı duruşu yapıldı, ardından İstiklal Marşı okundu. Hatanın anlaşılması üzerine Kaymakam Sercan Gökdemir'in uyarısıyla saat 09.05'te ikinci kez sirenler çaldı, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

19-11/10/ana-manset-2-1573393623.jpg

"YAŞANAN REZALET, CİMER'E ŞİKAYET EDECEĞİM"

Törenin ardından alandaki vatandaşlar olayı protesto etti, organizasyonu yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tepki gösterdi. Gazi Adem Kaya, Kaymakam Gökdemir'e yüksek sesle seslenerek "Yaşanan bir rezalet kaymakam bey, bunun sorumlularını görevden alın. Bu olayı CİMER'e şikayet edeceğim" dedi. Birçok vatandaşta bağırarak yaşananları protesto etti.

19-11/10/ana-manset-2-1573393661.jpg

KAYMAKAMLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Olayın sosyal medyada da duyulmasının ardından Bayramiç Kaymakamlığı, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81'inci yılını anmak üzere ilçemizde tertip edilen Atatürk Anıtı'na çelenk sunma programında, 09.05'te başlatılması gereken saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın zamanından önce başlatılması ve yaşanan olumsuzluklarla ilgili sorumlular hakkında soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

ANMA DEĞİL 'BAYRAM'

Geçen hafta ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında okullara gönderdiği resmi yazıda, 10 Kasım için 'anma' yerine 'bayram' ifadesini kullanmış, ardından bu hatanın sehven yapıldığını açıklamıştı.

Kaymakamlık tarafından bu olayla ilgili de soruşturma başlatıldığı belirtildi.

ÇANAKKALE/AJANSLAR

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN