‘Çav Bella’ davasında karar! Banu Özdemir beraat etti

‘Çav Bella’ davasında karar! Banu Özdemir beraat etti

İzmir'de camilerde çalınan ‘Çav Bella’ şarkısını sosyal medya hesabından paylaşan eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir, beraat etti. Paylaşım sonrası tutuklanan Özdemir, tahliye edilmişti.

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'in bazı camilerin merkezi sistemine girilerek ‘Çav Bella’ şarkısının çalındığı anları sosyal medya hesabından paylaşmasına ilişkin açılan davada mahkeme kararını verdi.  

Davada, “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan yargılanan Özdemir, "Suçlamaları kabul etmiyorum ve beraatimi talep ediyorum" ifadeleriyle kendisini savundu. 

Bu savunma üzerine Özdemir'in avukatları da müvekkillerinin beraatini istedi.  

Son sözün ardından kararı açıklayan hakim, Özdemir'in beraatine hükmederek davayı sonlandırdı.

banu.jpg

SİYASİ KİMLİĞİM HEDEF ALINDI 

Sözcü’nün haberine göre beraat kararının ardından konuşan Banu Özdemir, 7 ay önce farklı camilerden çalınan şarkıyı, olgu aktarımı yaparak yetkili kurumu göreve davet eden bir paylaşım yaptığını ve olayın faillerinin peşine düşülmesi gerekirken, siyasi kimliği hedef alınarak trol çeteleri tarafından iftira, karalama ve linç girişimine maruz kaldığını aktardı. 

Hiçbir suçu olmaması halde tutuklanarak bayramı ailesinden uzak ve cezaevinde geçirdiğini söyleyen Özdemir, “O günden bugüne yargılanan aslında ben değildim. Bu ülkede kendini demokrat olarak tanımlayan, yanlışlıkları, eksiklikleri ifade etmeyi sorumluluk bilen bu ülkenin tüm insanları ve adalet sistemiydi” dedi. 

adame.jpg

Mahkemenin beraat ile sonuçlandığını söyleyen Özdemir, “Duruşma salonunda ifade ettiğim gibi, her türlü baskı ve koşul altında bilinmesini isterim ki, üyesi bulunmaktan onur duyduğum her bir CHP üyesi bu ülkede herkes için her canlı için adalet tesis edilene dek demokrasi ve özgürlük mücadelesini sürdürmeye devam edecek.  Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından dayanışma gösteren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

AVUKAT: BERAAT ETTİ AMA GÜNLERCE CEZAEVİNDE KALDI 

Özdemir'in Avukatı Süleyman Karadağ da “Olması gereken oldu. Ama biz yine de adaletin sağlandığını düşünmüyoruz. Müvekkilim tutuklandı, günlerce cezaevinde kaldı. Şimdi beraat etmesi adaletin sağlandığı anlamına gelmiyor” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN