Çavuşoğlu'ndan Avrupa Parlamentosu'nun Guaido kararına tepki

Çavuşoğlu'ndan Avrupa Parlamentosu'nun Guaido kararına tepki

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Avrupa Parlamentosu'nun Venezuela'da Guaido'yu tanıma kararına tepki gösterdi. Çavuşoğlu "Dış müdahale çözüm getirmez. Venezuela'da iç savaşa bile neden olabilir" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Avrupa Parlamentosu'nun Venezuela'da Guaido'yu tanıma kararına tepki gösterdi. Çavuşoğlu "Dış müdahale çözüm getirmez. Venezuela'da iç savaşa bile neden olabilir" dedi.

AP'nin, Venezuela'da kendini "geçici devlet başkanı" ilan eden muhalif lider Guaido'yu tanımasıyla ilgili soruya Çavuşoğlu, "Bu şekilde dışardan müdahale sağlıklı değildir, doğru değildir, çözüm getirmez. Sorunu daha da derinleştirir. Allah korusun içerde bir iç savaşa bile ülke sürüklenebilir." yanıtını verdi.

"MADURO SEÇİMLE GELDİ"

Çavuşoğlu, bu ülkelerin taraf tutmak yerine Venezuela içinde diyaloğu ve Venezuela ile diyaloğu ön plana çıkarması gerektiğinin altını çizerek, Türkiye'nin bu tür kararları doğru bulmadığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Maduro seçimle geldi. Dolayısıyla Venezuela halkının bu iradesine de saygısızlık etmesin kimse." şeklinde konuştu.

Öte yandan Venezuela'da gerçekte bir sorun olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, bu sorunun diyalog ve iş birliği ile çözülebileceğinin altını çizdi. Çavuşoğlu, "Kamplaşma yerine sorunu nasıl çözeceğimize odaklanırsak Venezuela'ya ve Venezuela halkına daha çok yardımcı oluruz ve o bölgedeki birçok sorunu ortadan kaldırmış oluruz." dedi.

Avrupa Parlementosu'nda dün yapılan oyalamada Venezuela Meclis Başkanı Juan Guiado, 104 oya karşı 439 oyla 'Venezuela Devlet Başkanı' olarak tanınmıştı. Oylamanın ardından Parlamento, Avrupa Birliği Diplomatik Servisine ve üye ülkelere aynı kararı vermeleri çağrısında bulunmuştu.

Parlamento adına yazılı açıklamada bulunan Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de  "Demokrasiyi yeniden kurmak için yeni özgür, şeffaf ve güvenilir cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılabilene kadar ülkenin tek meşru geçici başkanı olarak Guaido’yu tanıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN