Cemal Enginyurt kimdir, kaç yaşında ve nereli? Cemal Enginyurt neden ihraç edildi?

Cemal Enginyurt kimdir, kaç yaşında ve nereli? Cemal Enginyurt neden ihraç edildi?

MHP’nin Ordu milletvekili Cemal Enginyurt, partiden ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Gelen bu son dakika haberinin ardından, ‘’Cemal Enginyurt kimdir, kaç yaşında ve nerelidir?’’ soruları sosyal medyada gündem oldu.

Cemal Enginyurt, basına yansıyan açıklamalarının ardından MHP’den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. MHP’den yaşanan bu depremin ardından, ‘’Cemal Enginyurt ne dedi de ihraç edildi?’’ sorusu akıllara geldi.

CEMAL ENGİNYURT NEDEN MHP’DEN İHRAÇ EDİLDİ?

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un 'basına yansıyan açıklamaları sebebiyle' kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin fındık fiyatı açıklamasının ardından MHP’nin Cumhur İttifakı ortağı AK Parti'yi eleştiren Cemal Enginyurt, AK Parti’nin MHP’yi yok saydığını iddia ederek, Cumhur İttifakı’ndan başka bir şey söylemediklerini belirtmişti.

Her konuşmasına, ‘’Sayın Cumhurbaşkanı’’ diyerek başladığını vurgulayan Cemal Enginyurt, AK Parti’nin kendilerini yok saydıklarından yakınarak, "Tarım bakanı ne istiyorsun sen bizden?’’ diye sitem etmişti.

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin kendilerini davet etmediğinden şikâyet eden Cemal Enginyurt, AK Partililerin kendilerini çağırmadığını kaydederek, ‘’Biz size ne yaptık? Muhalif mi olduk? Her yerde sizi savunuyoruz, sizleri anlatıyoruz. Cumhur İttifakı’ndan başka bir şey konuşmuyoruz’’ ifadelerini kullanmıştı.

Belediyelerde, sokaklarda, siyasette MHP’nin yok sayıldığını vurgulayan Cemal Enginyurt, Tarım Bakanı Pakdemirli’ye sitem etmişti.

KARARI AKÇAY DUYURDU

MHP TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un, basına yansıyan açıklamaları sebebiyle kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiği bildirdi.

MHP LİDERİ BAHÇELİ KENDİSİNİ UYARMIŞ

Daha evvel bir söyleşisinde ise sert çıkışları sebebiyle Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından uyarıldığını söyleyen Enginyurt, sert çıkışlarını Cumhur İttifakı anlamında yaptığını kaydederek, bazen gördüğü ya da hazmedemediği yanlışları gördüğünde AK Parti’ye de yüklendiğini, anlatmıştı.

Enginyurt, kendisinin bu mizaçta olduğunu vurgulayarak, ‘’Yani ben söylemek durumundayım” ifadelerini kullanmıştı.

'ŞEREFİN TAVİZİ OLMAZ'

Alınan kararın arkasından Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Enginyurt, fındık üreticisinin hakkını savunmayı, vatanı savunmayla eş değer olduğunu vurgulayarak, fındıkta oynanan oyunlara karşı durmanın bedelini ödemenin şeref olduğunu söyledi. Enginyurt, şerefin tavizi olmadığını kaydederken, ‘’MHP, vazgeçilmez sevdamdır" ifadelerini paylaştı.

İLK AÇIKLAMASINI SİLDİ

İhraç isteminin arkasından Twitter'dan yaptığı ilk açıklamada sert sözler kullanan Enginyurt, sonra bu paylaşımını sildi.

İKİNCİ AÇIKLAMADA SÖZLERİ YUMUŞADI

Ardından bir tweet daha atan Enginyurt bu defa, "Ben Cemal Enginyurt olarak her hal ve şartta, bu zor zamanda hem Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın hem liderimiz Devlet Bahçeli'nin yanında duracağım. Üreticinin sesini haykırmak sert tepki değil uyarıdır. Ben 41 yıldır MHP mensubuyum, Ülkücü olmaktan gurur duyuyorum. Dik durmaya devam..." ifadelerini paylaştı.

CEMAL ENGİNYURT KİMDİR?

9 Nisan 1965 yılında Ordu'nun Dedeli Köyünde doğan Cemal Enginyurt, ilk, orta ve lise öğrenimini memleketinde bitirdi. Üniversiteyi Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünde bitiren Cemal Enginyurt, henüz lise birincisi sınıf öğrencisiyken 12 Eylül 1980 askerî darbesiyle 3 sene hapis yattı.

1986’da Ordu Bizim Ocak temciliğini kuran Cemal Enginyurt, 12 Eylül’ün ardından İlk Ülkü Ocakları faaliyetini başlattı. 1991’de MÇP İl sekreteri olarak siyasete başlayan Cemal Enginyurt, 1993’te MHP MYK üyesi, 1994’te MHP Ordu il başkanı oldu.

Aynı sene MHP'den Ordu Belediye başkan adayı olan Cemal Enginyurt, 1995’teki seçimlerde MHP’nin Ordu 1.sıra milletvekili adayı oldu.

1997'de MHP Ordu İl başkanlığına yeniden seçilen Cemal Enginyurt, 1999’da MHP 1.sıra milletvekili adayı olarak girdiği seçimden Ordu milletvekili olarak, MHP'nin Ordu’da seçilen ilk milletvekili oldu.

2012’de MHP Ordu İl Başkanlığı görevine tekrar getirilen Cemal Enginyurt, bu görevi 2014’e dek devam ettirdi. 2014’teki yerel seçimlerinde MHP'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Cemal Enginyurt, seçimi kaybetti. 2015 Haziran genel seçimlerinde MHP'den Ordu 1.sıra milletvekili adayı olan Cemal Enginyurt, yine seçilemedi.

Cemal Enginyurt, 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde MHP’nin 27. Dönem Milletvekili olarak seçilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN