Chaff fişeği nedir, nerede kullanılır? Askeri uçakların olmazsa olmazı

Chaff fişeği nedir, nerede kullanılır? Askeri uçakların olmazsa olmazı

Chaff fişeği ne işe yarar, merak konusu oldu. Güdümlü füze aldatıcısı olarak bilinen Cheff fişeği, uçaklarda ve helikopterlerde savunma sistemi olarak kullanılıyor. Pilotlar tarafından veya otomatik olarak fırlatılıbiliyor. İşte detaylar...

Yunanistan'a ait savaş uçakları, Ege'nin kuzeyinde uluslararası sularında hidrografik alanda bilimsel ve teknik araştırmalar yapan TCG Çeşme gemisini taciz etti. Araştırma gemisine yaklaşan 4 Yunan savaş uçağından biri 2 deniz mili mesafede Chaff fişeği bırakarak tacizde bulundu.

CHAFF FİŞEĞİ NE İŞE YARIYOR?

Isı ve radar güdümlü füzeleri atlatmak için askeri savaş uçaklarında ve helikopterlerinde kullanılır. Uçağı takipte olan füzelerin hedefini daha büyük bir hedef oluşturarak saptırmak için kullanılan ve üzerine füze kitlendiği alarmını alan pilotun, düğmeye basmasıyla ya da otomatik olarak fırlatılır.

CHAFF FİŞEĞİ NEDİR?

Chaff, alüminyum ve metalizd cam gibi folyoya benzeyen maddelerden yapılır.

Pilot sistemi aktifleştirdiğinde uçaktan çok ince alüminyum ve bakır gibi demir parçaları atılır.

Radarda en çok sinyal üreten maddeler demir olanlardır. Radar güdümlü füze bu metallerin radar izini uçağın radar izi zannederek bu metalleri takip eder.

ejcagytw4aknv7k.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN