Chain catcher (zincir tutucu) nedir?

Chain catcher (zincir tutucu) nedir?

Bisikletin hareket etmesini sağlayan en önemli parçalardan biri olan zincirin atmasını önlemek için dişliye monte edilen aparata 'chain catcher' (zincir tutucu) adı verilir. Sürekli zincir atmasından muzdarip olan bisiklet sürücülerini mutlu eden bir parçadır.

Bisikletseverlerin en büyük sorunlarından biri de, çok sık zincirin dişliden kurtularak atmasıdır. Bisiklet sürücüsü, bunun nedenini tespit etse de bazen bu şekilde kullanmaya devam etmesi gerekir. Zincirin atmasını engellemek için 'chain catcher' (zincir tutucu) adlı parça, ön dişliye temas edecek şekilde takılmalıdır.

CHAIN CATCHER (ZİNCİR TUTUCU) NE DEMEK?

Bir bisiklet parçası olan chain catcher (zincir tutucu), zinciri dişlilerin üzerinde tutmaya yarar. Ön destekli vites değiştirici vidasına monte edilir, küçük dişlilere yakın çalışır ve zincir kaymalarını önler. Alüminyum ve karbon yol kadroları için uygundur. Ayar aralığı yaklaşık 6 mm'dir, ortalama ağırlığı 10 gram. 'Chain spotter' adıyla da bilinir. Bisikletin modeline göre farklı tasarımları bulunmaktadır. Bazı üst seviye bisikletlerde standart olarak monteli olarak geliyor. Özellikle karbon bisikletlerde kadronun sağlığı açısından elzem bir parçadır.

k13-050-ob-6x4-e1521308987755.jpg

CHAIN CATCHER (ZİNCİR TUTUCU) NE İŞE YARAR?

Profesyonel bisiklet yarışçılarının neredeyse tamamı bu ürünü kullanır. Çünkü bisikletin bakımları ne kadar düzenli yapılsa da, ayarları eksiksiz olsa da sert bir vites değiştirmede veya bisikleti sarsacak bir engelde zincirin yerinden çıkması olasıdır. Bisiklet yarışçıları önlem amacıyla chain catcher (zincir tutucu) kullanır. Özellikle cyclo-cross (bisiklet krosu) yarışlarında bu ürüne daha çok ihtiyaç duyuluyor. Çünkü zincire dolan çamur, engebeli arazi zincirin atmasını kolaylaştırabilir.

eq-nazsxuaqv7nn.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN