CHP 2023'te başörtülü aday gösterecek mi? Özgür özel KARAR TV'de cevapladı

KARAR TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını cevaplayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel İmamoğlu'nun korona toplantısına davet edilmemesi, CHP'nin sağ seçmen stratejisi, İYİ Parti ve Enis Berberoğlu davasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, KARAR TV'de yayınlanan 'Özel Röportajlar' programında Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'a konuştu.

CHP'nin sağ seçmene açılma stratejisiyle ilgili "Devasa kararsız seçmen partiye ısınmaya başladı" yorumunda bulunan Özel "2023'te başörtülü aday gösterir misiniz?" sorusuna "Neden olmasın. Başörtülü aday olmasın diyenlere, Türkiye gerçeklerden kopuk olduğunu söylerim. Eczacılık fakültesinde sınıfta kalmayı göze alarak başörtülü arkadaşımızın alınmamasına direndik. Girmedik derse" karşılığını verdi. 

BAKAN KOCA'YA İMAMOĞLU'NU DAVET ETTİRMEDİLER

Özel, İstanbul'daki korona toplantısına İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davet edilmemesine de sert tepki gösterdi: 

"Biz ülke meselesi olarak baktın ve Sağlık Bakanlığı'nın kamu spotlarını bile paylaştık. Herkesin taktirini topladı Bakan Koca ama birileri  partili bakan olduğunu hatırlattı. Bilim Kurulu ile 'şahsım bilim kurulu' arasında sıkışmış durumda. Davet ettirmediler İmamoğlu'nu. Bakanın imajı yıpranıyordu, iyice bitirildi."

Özgür Özel'in sorulara verdiği cevaplar şöyle: 

CHP tabanı duyarlı bir taban. Baraj altında kalacak partiye ülke için oy verir. MHP'ye de HDP'ye de oy verebilir.

İYİ PARTİ'YE OPERASYON MU YAPILIYOR?

İYİ Parti, Bahçeli'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği desteğe bir itiraz partisi. Aynı zamanda ittifak partisi. Erdoğan, kendisi için dizayn etti başkanlık sisteminin zorlandığını gördü. Bu yüzden İYİ parti ile uğraşıyorlar.

YENİ PARTİLER: SİYASİ TARİHTE ÖRNEĞİ YOK

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu partiler özeleştiri partileri. Partileşmeleri hem özeleştiri, hem de AK Parti için itiraf. Siyasi tarihte örneği yoktur ki tanınırlıkları bu kadar yüksek, görünürlükleri bu kadar az olsun. Bu demokrasi değil.

ABDULLAH GÜL ÇATI ADAYI OLUR MU?

Abdullah Gül'ün adaylığı CHP'nin kitlesinde telafi edilemez hasarlar yaratır. Adaylığını doğru bulmam. CHP'yi tanıyan birisi olarak buna inanıyorum.

Berberoğlu kararı dahil, 4  davada utanç kararları hep aynı mahkemeden. Osman Kavala davasında kanıt yok. Darmadağın oldu. Beraat etti başka suçtan tutukladılar.

Meclis Başkanı hukukçu olmakla övünüyor ama AYM'nin Enis Berberoğlu kararına uymayarak açıkça Anayasa'yı ihlal ediyor. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN