CHP'de koltuk kavgası: Ve İnce bayrak açtı

CHP'de koltuk kavgası: Ve İnce bayrak açtı

CHP’de 24 Haziran sonrası başlayan genel başkanlık tartışması devam ediyor. Önceki gün, Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleştiren İnce, genel başkanlık talebini bir kez daha dile getirerek CHP liderine yaptığı teklifi açıkladı: Olağanüstü kurultayı toplamasını ve onursal genel başkan olmasını teklif ettim. Teklifime ‘hayır’ derse örgüt kendisi çözer.

24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olarak partisinden yüzde 8 oranında fazla bir oy alan Muharrem İnce, önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yemekte buluştu. Seçimlerden sonra ilk kez bir araya gelen iki isim, 3 saat boyunca Ankara’da bir otelde yemek yedi. İnce, dün de görüşmede neler konuşulduğuna dair TBMM’de gazetecilere açıklamalarda bulundu.

18-07/04/screenshot_3.jpg

Sözlerine “Kılıçdaroğlu bana bir teklifte bulunmadı ama ben ona bir teklifte bulundum” diyerek başlayan İnce, CHP liderine olağanüstü kurultayı toplamasını teklif ettiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Sayın genel başkana, büyük bir devlet adamlığı yaptığını, İYİ Parti’ye 15 vekil göndermeden başlayan ve kurultayda kendisine rakip olmuş birini cumhurbaşkanı adayı yaparak milletin gönlünde taht kurduğunu, bu devlet adamlığının devam etmesi gerektiğini, kendisiyle bir yarışın, rekabetin içinde olmak istemediğimi ama milletin de bu cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında duyduğu, gördüğü, yaşadığı bir umut var, bunu kaybetmememiz gerektiğini ve kendisi isterse olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olacağını ve bir abi kardeş ilişkisi içerisinde kendisi grup başkanı olarak parlamentodaki çalışmaları yürüteceğini ve benim de genel başkan olarak Edirne’den Ardahan’a çalışacağımı, partiyi seçime hazırlayacağımı… Böyle bir teklifte bulundum.”

Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’nun kendisine henüz bir yanıt vermediğini aktarırken “Teklifime ‘hayır’ derse örgüt olağanüstü kurultay sorununu kendisi çözer” dedi. İnce, kurultay için imza çağrısı yapmayacağını ifade etti.

SİYASİ NEZAKETSİZLİK: Muharrem İnce’nin bu açıklamlarından sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan da bir yanıt geldi. Kılıçdaroğlu, “Özel yemeğin bağlamından koparılması siyasi nezaketsizlik” dedi.

GÜNDEMDE KURULTAY YOK: Muharrem İnce’nin açıklamaları sonra Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ da bir açıklama yaptı. Tezcan, “Parti, her seçim sonrası ortaya atılan kurultay tartışmalarından yoruldu. Bu kurultay tartışmaları, parti içi iktidar paylaşımını merkeze alan tartışmalar, partinin sağlıklı değerlendirme yapmasını engelliyor” ifadesini kullandı. Türkiye’nin ve CHP’nin önünde yerel seçimlerin olduğuna dikkati çeken Tezcan, partilerinin sükunetle, sağ duyuyla süreci yönetmekte kararlı olduğunu vurguladı. Tezcan, gelecek günlerde partinin yetkili kurullarında bundan sonra izlenecek yol haritasını belirleyeceklerini dile getirerek herkesi bu sorumluluk içerisinde hareket etmeye davet etti. Sözcü Tezcan, “Bugüne kadar güçleri birleştirerek bu noktaya geldik, bundan sonra da öyle gidebiliriz. Parti bütün gücünü seferber etti. Sorunu, bir parti yönetimi, genel başkan değişimi sorununa indirgemeyi doğru bulmuyoruz” dedi.  Tezcan, “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ile özel bir yemekte bir araya geldi. Bu özel görüşmedeki konuların bir bölümünün alınıp ana bağlamından koparılıp verilmesi yakışık almamıştır. Siyasi nezaketle uyuşmayan bir tutum. Gündemimizde kurultay yok” diye konuştu.      

MYK PERŞEMBE TOPLANACAK: Öte yandan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında perşembe günü toplanacak. Toplantıda seçim sonrası gelişmelerin ve olağanüstü kurultay taleplerinin ele alınması bekleniyor.

24 HAZİRAN'DA ŞANLIURFA'DA DEVLET YOKTU

24 Haziran seçimlerinde, partisi tarafından Şanlıurfa’da görevlendirilen CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, bölgede yaşanan olaylara dair kapsamlı bir rapor hazırladıklarını belirtti. Seçimlerde Şanlıurfa ve Erzurum’a özel önem verdiklerini belirten Ali Çelebi, seçim günü Şanlıurfa’da 500 kişilik takviye ihtiyaç duyduklarını, ancak Adil Seçim Platformu’ndan gönüllü olarak 200 kişinin geldiğini belirtti. Çelebi, “Ama biz yaşanan olaylardan dolayı, 200 gönüllüden 30’unu, can güvenliği olmadığı için sandıklardan çekmek zorunda kaldık. O derece olaylar oldu. Asayiş sağlanamadı, orada devlet yoktu. Jandarma pasifti. Ölüm tehdidi alanlar oldu” diye konuştu. Şanlıurfa’da neler olduğuna dair kapsamlı rapor hazırladıklarını söyleyen Çelebi, “Bu aslında Güneydoğu gerçeğini genel olarak yansıtacak. Şanlıurfa’yı bilinçli olarak seçtik, çünkü geçen seçimde 130 bin oyun çalındığını hesapladık” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN