CHP'den yüz yüze eğitim tepkisi: Öğretmenler ve öğrenciler salgın riskinde yalnız bırakıldı

CHP'den yüz yüze eğitim tepkisi: Öğretmenler ve öğrenciler salgın riskinde yalnız bırakıldı

Türkiye'nin her yerinden koronavirüse yakalanan öğretmen ve öğrencilerin haberlerini aldıklarını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık salgın döneminde öğretmenlerin yalnız bırakıldığını söyledi. Karabıyık, öğretmenlerin Kovid-19 aşısında öncelikli gruba alınmamasına ise tepki gösterdi.

Tüm dünyada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) etkisini sürdürmeye devam ediyor. Birçok ülke ve Türkiye de bu kapsamda farklı önlemler alıyor. Kısıtlamalar salgının yayılma oranına göre yeniden düzenleniyor. Türkiye'de eğitim gören 8. ve 12. Sınıflar ile ilkokullarda; bu ilkokullardaki özel eğitim sınıflarında ve ana sınıflarında ise yüz yüze eğitime tekrar başladı. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, ülke genelinde artışa geçen Kovid-19 vakalarına rağmen yüz yüze eğitim ve sınavların devam ettiğini belirtip "Öğretmenler ve öğrenciler salgın riskinde yalnız bırakıldı" dedi.

Aşılamada öğretmenlerin öncelikli gruba dahil edilmemesine tepki gösteren Karabıyık, yazılı bir açıklama yaptı.

Karabıyık açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ülke genelinde artan vaka sayılarına rağmen devam eden yüz yüze eğitim ve sınavlar nedeniyle, Türkiye'nin dört bir yanından, kapanan okul, sınıf, koronavirüse yakalanan öğretmen ve öğrenci haberleri almaya devam ediyoruz. Bu tabloya rağmen öğretmenlerin aşı belirsizliği ise devam ediyor. Biz aşılamada öğretmenlere öncelik verilmesi gerektiğini aylar önce söylememize rağmen bu yapılmadı.

Öğretmenler ve öğrenciler salgın riskinde yalnız bırakıldı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye ulaştığı ifade edilen 1,5 milyon doz Biontech aşısının öğretmenlere uygulanacağı söylendi. Bu açıklama ne kadar gerçekleştirilecek süreç içinde göreceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN