‘Cin’i RTÜK çarptı artık üç harfliler denilecek

‘Cin’i RTÜK çarptı artık üç harfliler denilecek

Raydo Televizyon Üst Kurulu’nun, cin kelimesinin kullanımını yasakladığı ortaya çıktı. Bir televizyon programında kullanılan ifade sonrası müdahalede bulunan sunucu “O kelime yasaklı. Yerine üç harfliler kelimesini kullanmamız gerekiyor” dedi. Dikkat çeken iddia, sosyal medyada da en çok konuşlan başlıklar arasında yer aldı.

RTÜK’ün ‘cin’ kelimesinin kullanılmasını yasakladığı, bunun yerine ‘3 Harfliler’ ifadesinin kullanılması gerektiği ortaya çıktı. Bir programda sunucu, yayın esnasında ‘cin’ kelimesinin yasaklandığını bunun yerine ‘3 Harfliler’ denilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca ‘Şarap’ kelimesinin de sansürlendiği iddia edildi. Sunucu program esnasında “Çocuğun içinde, RTÜK yasakladığı için söyleyemiyorum, ‘3 Harfliler’ olduğu söylenmiş” ifadelerini kullandı. Programın devamında ise yayına bağlanan bir psikiyatristin Cin kelimesini kullanması üzerine yine sunucu “Ama yani kullanmayın o kelimeyi lütfen beyefendi” diyerek, devam etti: “Bizim başımızı RTÜK’le belaya sokmayın lütfen. O kelime yasaklı. İki saattir boşuna mı ‘üç harfli’ diyoruz biz” dedi. Öte yandan FOX’ta ekrana gelen ‘Hayati Tehlike’ filminde ‘şarap’ kelimesinin sansürlendiği iddia edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN