Çipras'tan Gergerlioğlu ve HDP'ye dayanışma mesajı

Çipras'tan Gergerlioğlu ve HDP'ye dayanışma mesajı

Eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, dün vekilliği düşürülen HDP'li Gergerlioğu ve hakkında kapatma davası açılan HDP'ye Twitter'dan dayanışma mesajı paylaştı. Çipras, paylaşımında Gergerlioğlu'nu ve HDP'yi de etiketledi.

Eski Yunanistan Başbakanı ve Syriza lideri Aleksis Çipras, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesine ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan bir paylaşımda bulundu.

Çipras yaptığı paylaşımda HDP'ye yönelik kapatma davasına da değinerek "Gergerlioğlu ve HDP ile dayanışmamı ifade ediyorum. İfade özgürlüğünü, parlamenter demokrasiyi ve insan haklarını Türkiye'de ve altlarının oyulduğu her yerde korumak, her zamankinden daha önemli" ifadelerine yer verdi.  

 

 

NE OLMUŞTU? 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Mart ayının başında HDP ile ilgili inceleme başlatmıştı. 

Başsavcılık bu kapsamda Ankara Başsavcılığı'na bir yazı göndererek, aralarında HDP'li üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 108 sanıklı Kobani İddianamesi ile HDP'liler hakkında düzenlenen fezlekelerin birer örneğinin gönderilmesini istemişti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, dün HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı. 

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun hakkındaki kesinleşmiş yargı kararı dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda okunmuş ve Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürülmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN