Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret gözaltına alındı

Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret gözaltına alındı

Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret gözaltına alındı. Daha önce de yabancı medyaya "Türkiye'de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz" diyen Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Hakkında Daha önce de yabancı medyaya "Türkiye'de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz" diyen Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret gözaltına alındı.

Leyla İmret gözaltına alındı

İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında yürütülen soruşturma kapsamında görevden alınan Cizre eski Belediye Başkanı Leyla İmret, bugün Diyarbakır'da polis tarafından gözaltına alındı. İmret, Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, hakkında açılan bir soruşturma nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi. İmret'in avukatı Sertaç Oskan, şu anda tam olarak müvekkilinin ne için gözaltına alındığını bilmediklerini ifade ederek, "Cizre Cumhuriyet savcılığı tarafından hakkında açılan bir soruşturma vardı. Bugüne kadar bize ifade vermesi için bir davet gönderilmemişti. Hakkında yakalama kararı da yoktu"dedi.

Bakanlık daha önce de soruşturma başlatılmıştı

Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret hakkında, yabancı bir haber sitesine yaptığı, ''Türkiye'de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz'' açıklaması nedeniyle ''Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik ve terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

mret'in haber sitesine verdiği demeçte, ''Bir söz vardır, barış olacaksa Cizre'den başlayacaktır ve savaş da olacaksa Cizre'den başlayacaktır'' ve ''Türkiye'de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz'' şeklinde ifadeler kullandığına işaret edilen açıklamada, ''Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik'' ve ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçları kapsamında, söz konusu iddiaların soruşturulması gerektiği vurgulandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN