Eski Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret adliyeye sevk edildi

Eski Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret adliyeye sevk edildi

Diyarbakır’da gözaltına alınan ve ifadesi alınmak için Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülen eski Cizre Belediye Eş Başkanı Leyla İmret adliyeye sevk edildi.

Eski Cizre Belediye Başkanı adliyeye sevk edildi.Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, "Halkı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik ve örgüt propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan ve İçişleri Bakanlığı’nca görevinden alınan eski Cizre Belediye Eş Başkanı Leyla İmret, gözaltına alındığı Diyarbakır’da, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Şubesi’ndeki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Leyla İmret görevden alınmıştı

Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret hakkında, yabancı bir haber sitesine yaptığı, ''Türkiye'de bir iç savaş yürüttüğümüzü söyleyebiliriz'' açıklaması nedeniyle ''Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik ve terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçlarından soruşturma başlatılmıştı.

DİYARBAKIR/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN