CNN başörtülü kadının fotoğrafını izinsiz kullanınca olay oldu

CNN başörtülü kadının fotoğrafını izinsiz kullanınca olay oldu

IŞİD örgütlenmesiyle ilgili bir video hazırlayan CNN televizyonu, örgütle herhangi bir bağlantısı olmayan başörtülü bir kadının fotoğrafını kullandı. Televizyonda kendi fotoğrafını gören kadın şikayetçi oldu.

Washington’da yaşayan Müslüman bir kadın, eşinin CNN’de yayınlanan IŞİD’le ilgili bir videoda tesadüfen kendi fotoğrafını görmesiyle şoka girdi.

Kadının başvurduğu Amerikan-Arap Ayrımcılık Karşıtı Komitesi politika direktörü Abid el Eyüb, “Düşünün ki IŞİD’in örgütlenmesiyle ilgili bir video izlerken birden kendi fotoğrafınızı görüyorsunuz. Kendisi şoka girdi, çok sinirlendi ve eşinin de kendisine inanmayabileceğini hissetti” dedi. 

Sputnik'in haberine göre CNN, ismi açıklanmayan başörtülü kadının görüntüsünü, kadının ABD bayrağı önünde ülkenin ulusal marşını söylerken görüldüğü 10 yıllık bir videodan aldı. Kanalın bu görüntüyü neden IŞİD’le ilgili bir videoda kullandığı ise bilinmiyor.

Olayın ortaya çıkması üzerine video yayından kaldırıldı.

16-08/16/hghghg.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN