Çocuklar artık çizgi film izlemiyor

Çocuklar artık çizgi film izlemiyor

Ortaokul öğrencileri arasında televizyon izleme alışkanlığına yönelik yapılan araştırmada, çocukların çizgi film ve çocuk programları yerine dizi ve film seyretmeyi tercih ettiği ortaya çıktı.

Radyo, Televizyon Üst Kurulu'nun 26 ilde, 99 okulda, 3 bin 29 ortaokul öğrencisinin katılımıyla yaptırdığı Çocukların Medya Kullanım Alışkanlıkları ve Siber Zorbalık Araştırması, çarpıcı veriler ortaya çıkardı.

ÇOCUKLAR EN ÇOK DİZİ İZLİYOR

Araştırmada, farklı kategorilerdeki televizyon izleme tercihleri sorulan çocukların yüzde 51,5'i dizileri, yüzde 41'i filmleri, yüzde 28'i ise canlı spor karşılaşmaları ve spor programlarını düzenli olarak izlediğini belirtti.

ÇİZGİ FİLM İZLEYEN YOK!

Çizgi film ve çocuk programlarını izleyen çocukların oranı, sadece yüzde 11,2. Yüzde 53,2'lik kesimin hiç çizgi film ve çocuk programı izlemediğini belirtmesi ise dikkat çekti.

SİYASET VE MAGAZİN İZLEMİYORLAR

Çocukların hiç tercih etmediği program türlerinde ilk sıradaysa açık oturumlar yer alıyor. Bunu magazin programlarıyla çizgi filmler takip ediyor.

Katılımcıların yüzde 39'u eğitim programlarını hiç izlemezken, "Ben hep belgesel izlerim," diyenlerin oranı da yüzde 21,5'te kaldı.

ANKARA/AA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN