COVAX'tan Filistin'e ilk aşı teslimatı

COVAX'tan Filistin'e ilk aşı teslimatı

Filistin, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'ndan ilk aşı teslimatını aldı.

Koronavirüs salgınına karşı dünya genelinde aşılama kampanyaları devam ediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kamal al-Shakhra yaptığı açıklamada, Filistin’in Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve ortakları tarafından yürütülen Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'ndan (COVAX) ilk aşı teslimatını aldığını belirtti.

Sözcü al-Shakhra, ilk teslimatta 38 bin doz Pfizer/BioNTech aşısı ve 24 bin AstraZeneca aşısı olmak üzere yaklaşık 62 bin doz aşı bulunduğunu aktardı.  

ASTRAZENECA AŞISI DSÖ KARARINA KADAR ASKIYA ALINDI

Al-Shakhra, Sağlık Bakanlığının DSÖ'nün AstraZeneca aşısının güvenli kullanımına ilişkin nihai bilimsel kararını verene kadar aşının kullanımını askıya aldığını kaydetti.

Bakanlığın 21 Mart'ta ulusal bir aşılama kampanyası başlatacağını belirten al-Shakhra, önceliğin sağlık görevlileri ve sağlık personeli, kanser ve böbrek hastaları ile 75 yaşın üzerindeki vatandaşlara verileceğini açıkladı.

Filistin’de toplam vaka sayısı 215 bin 984’e, toplam can kaybı ise 2 bin 343’e ulaştı. 

                                          

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN