Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Şehir hastanelerine tam 42.500 personel alımı yapılacak: O ile bir müjde daha var

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Şehir hastanelerine tam 42.500 personel alımı yapılacak: O ile bir müjde daha var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi personeliyle bir iftar programında bir araya geldi ve burada sağlık çalışanlarına yönelik müjdeler verdi. "Türkiye genelinde 42 bin 500 sağlık çalışanı alımı yapacağız" diyen Erdoğan, 9 bin 59 sözleşmeli sağlık personelinin atamalarının deprem bölgesindeki illere gerçekleştirileceğini vurguladı. Ayrıca Erdoğan, Kocaeli'de yeni bir şehir hastanesi açılacağını da duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iftar programında yaptığı konuşmada, yalanlarla, asılsız iddialarla ve istismarla vakit kaybetmenin mümkün olmadığını belirtti. Erdoğan, "İstismarcılar bugüne kadar hep kaybetti ve bundan sonra da kaybedecekler. Biz, salgın sürecinde rekor sürede hastanelerimizi faaliyete geçirdiysek, şimdi de taahhüt ettiğimiz tüm projeleri zamanında tamamlayıp hizmete sunacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etlik Şehir Hastanesi'ndeki sağlık personeliyle iftarda bir araya gelerek konuşma yaptı. Erdoğan, "Bugün burada, sağlık teşkilatımızın her kademesinde görev yapan meslektaşlarımızla bir aradayız. Hekimlerimizin, hemşirelerimizin, sağlık memurlarımızın, teknisyenlerimizin, emekçilerimizin hepsiyle aynı sofrada oturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Son yıllarda, milletimizin azim ve direncini test eden birçok zorlu süreçten geçtik. Koronavirüs salgını, milyonlarca insanın hayatını etkileyen bir sorun haline geldi. Ancak, sağlık ordumuzun özverili çabaları ve alınan tedbirler sayesinde, hiçbir vatandaşımız çaresiz kalmadı. Kimse hastane kapısından geri çevrilmedi, ilaçsız kalmadı, sağlık hizmetlerine erişemedi ve aşı imkanı olmadı. Ekonomik bakımdan daha zengin ülkelerde bile görülen vahim durumlar, Türkiye'de yaşanmadı. En büyük sağlık krizi olarak nitelendirilen bu salgını, büyük bir organizasyon kabiliyeti ile yönetmeyi başardık. Ayrıca, Rusya ve Ukrayna arasında yayılma riski taşıyan savaşın sonuçlarıyla mücadele etmek zorunda kaldık ve sağduyulu bir politika izleyerek savaşın ülkemize sıçramasını engelledik. Ek olarak, hayat kurtaran ek adımlar da attık" şeklinde konuştu..

erdoğan

'DURMADAN USANMADAN BU MÜCADELEYİ DEVAM ETTİRDİLER'

Erdoğan, konuşmasında, "Rusya ve Ukrayna arasındaki kan akışını durdurmak için çalışmalarımıza devam ederken, 6 Şubat sabahı tarihimizin en kara günlerinden birini yaşadık. Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, 11 ilimizde 14 milyon insanımızın yaşadığı ciddi yıkıma ve can kaybına sebep oldu. Maalesef kaybettiğimiz 50 binden fazla kardeşimiz arasında 505 sağlık personelimiz de yer alıyor. Milletimizin ve sağlık camiamızın başı sağ olsun. Ancak, depremzedelerimizle birlikte orada görevli kamu personelimiz de devletimizin ilk günden beri gösterdiği çabaların tanıklarıdır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin asrın felaketi ile mücadelesinde, yüzyılın sağlık kriziyle olduğu gibi son derece başarılı bir imtihan verdiğini vurgulayarak, "Yabancı misafirlerimiz de bu gerçeği ikrar ediyor. Arama kurtarmadan yaralılarımızın tedavisine, barınmadan gıda ve yiyecek teminine kadar tüm ihtiyaçlarında mağdurlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Sağlık ordumuz yine en ön safta yer aldı. Deprem anından itibaren 212 UMKE ve 112 Acil Sağlık aracımız, 14 hava ambulansımız, bin 426 ambulansımız yanında 16 bine yakın UMKE ve 112 Acil Sağlık personelimizle insanlarımızın yanındaydık. Yıkıntılardan kurtardığımız yaralılarımızın 2 bin 580'ini hava yoluyla, yaklaşık 49 binini kara yoluyla, 327'sini ise deniz yoluyla diğer şehirlere sevk ettik. Halen 7 bin 731 depremzedemiz yatarak, 1008 kardeşimiz de yoğun bakımda tedavi görüyor. Kendilerine acil şifalar diliyorum. Şehir hastanelerimizin faydasını deprem sürecinde bir kez daha gördük. Salgın günlerinde olduğu gibi, depremde yaralanan kardeşlerimizin tedavisinde de çok kritik bir rol oynadılar" dedi.

'KOCAELİ'NDE YENİ BİR ŞEHİR HASTANEMİZİ AÇIYORUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 şehir hastanesinde toplamda 30.197 yatak kapasitesiyle vatandaşlara üst düzey sağlık hizmeti sunulduğunu belirtti. Mesnetsiz eleştirilere rağmen, Türkiye'nin bu büyük sağlık yatırımlarından gurur duyduğunu ifade etti ve Etlik Şehir Hastanesi dahil olmak üzere depremzedelere sağlanan hizmetler için tüm hastane personeline teşekkür etti. Yaralıların ilgi ve desteği sayesinde bölgedeki 7,5 milyon afetzedeye kesintisiz sağlık hizmeti sunulduğunu vurguladı. Sağlık kadrosunun güçlendirilmesi için 32.851 ek sağlık personeli görevlendirildiğini ve 124 kamu hastanesinden 13'ünün ağır hasar aldığını, ancak sağlam hastanelerin hizmetlerine devam ettiğini söyledi. Ayrıca, 22'si halen aktif olan 34 sahra hastanesinin kurulduğunu ve Kocaeli'de yeni bir şehir hastanesinin 28 Nisan'da açılacağını belirtti. Yeni hastane binalarının yapımına hızla başlanıldığını ve en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti. İnşaat çalışmalarını haksız yere eleştirenleri milletin vicdanına havale ettiğini söyledi ve hizmetin Türkiye ve millet için bir vazife olduğunu vurguladı.

'İSTİSMAR PEŞİNDE KOŞANLAR BUGÜNE KADAR HEP KAYBETMİŞTİR'

Erdoğan, bazı insanların sadece sözlerle uğraşırken bazılarının ise sadece iş yaptığını belirterek, "Boş yere yalanlar, dedikodular ve asılsız iftiralarla vakit kaybetme lüksümüz yok. İstismar peşinde olanlar bugüne kadar hep kaybetmiştir ve yine kaybedeceklerdir. Salgın döneminde hastanelerimizi kısa sürede faaliyete geçirdiğimiz gibi şimdi de vaat ettiğimiz tüm projeleri zamanında tamamlayarak hizmete sunacağız. Burada bulunduğumuz hastane ve Bilkent hastanesi Ankara'mız için son derece önemli şehir hastanelerimizdir. Salgın, deprem ve afet gibi zorlu süreçlerde vatandaşlarımızın yanında yer alan sağlık çalışanlarımızı asla unutmayacağız. Sizlerin görevlerinizi en iyi şekilde yerine getirebilmeniz için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Son 20 yılda hastanelerimizi en modern cihazlarla donatmaktan, mali ve özlük haklarınızı iyileştirmeye kadar birçok adım attık. Şartlarınızı iyileştirerek vatandaşlarımızın da daha kaliteli sağlık hizmeti almasını sağladık. Son düzenlemelerle sabit ek ödemelerin merkezi yönetim bütçesinden karşılanmasını sağladık. Sabit ödeme yanı sıra taban ödemesi de sağlık personeline tanımlandı. Teşvik ek ödemesi artık mahsuplaşma yapılmadan ayrıca ödeniyor. Sağlıkta şiddeti önleme yasaları hayata geçirildi ve sağlık personeline karşı işlenen kasten yaralama suçları katalog suçlar arasına alındı" şeklinde konuştu.

'42 BİN 500 SAĞLIK PERSONELİ ALIYORUZ'

Erdoğan, son konuşmasında sağlık personeli alımları hakkında bilgi vererek, "Kamudan emekli olan sağlık çalışanlarımızın emekli aylıklarındaki ödemeyi artırdık. Ayrıca farklı hizmet sınıflarında yer alan sağlık personeline ek gösterge düzenlemesi ile 600 puanlık artış sağladık. Hastanelerde görev yapan son sınıf öğrencilerimize asgari ücret seviyesinde ödeme yapıyoruz. Uzmanlık öğrencilerinin çalışma şartlarını iyileştirdik ve nöbet sayılarını azalttık. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarımızın da diğer sağlık personeli gibi destek ve teşvik ek ödemesi almasını sağladık. Ayrıca sözleşmeli çalışan personelimize kadro veriyoruz. Sağlık camiamızın beklentilerini karşılamak için sıkıntılarına çözüm üretiyoruz. Gelecekte de sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Sağlık ordumuzu daha da güçlendirmek için Türkiye genelinde 42 bin 500 sağlık personeli alacağız. Deprem bölgesindeki illere 2 bin 832 sürekli işçi ve 9 bin 59 sözleşmeli sağlık personeli ataması yapacağız. Felaketin yaralarını kısa sürede sarabilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Seçim sürecinin çalışmalarımızı engellemesine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN