Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, ‘Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? sorusuna cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, ‘Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? sorusuna cevap

2020 yılının son kabine toplantısının ardından ulusa sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağını açıkladı. Kovid-19 salgını sebebiyle online eğitimin sürdüğü Türkiye’de öğrencilerin okula ne zaman başlayacağı açıklandı.

Daha önce Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda birkaç kez ertelenen yüz yüze eğitimde yeni tarih belli oldu. Yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihin bir kez daha ertelendiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerin beklediği haberi paylaştı.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, yüz yüze eğitimin 15 Şubat 2021’e uzatıldığını duyurdu. Yani öğrenciler 15 Şubat’ta okula gidecek.

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artmasıyla beraber yüz yüze eğitime ara verilmişti.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

15 tatil sömestir 25 Ocak’ta başlayıp, 5 Şubat 2021'de sona erecek. 2. dönem, 8 Şubat 2021’de başlayacakken, ikinci dönem ara tatili de 12-16 Nisan 2021'de yapılacak.

cumhurbaskani-erdogandan-yuz-yuze-egitim-ne-zaman-baslayacak-sorusuna-cevap.jpg

MEB'DEN YÜZ YÜZE EĞİTİM GENELGESİ

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ana sınıfları dışında, özel ve resmî anaokullarıyla uygulama sınıflarında yüz yüze eğitime geçilmesine ilişkin genelge yayımlamıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından imzalanarak millî eğitim müdürlüklerine gönderilen genelgede, koronavirüs salgınının etkilerinin azaltılması ve halk sağlığının muhafaza edilmesi dâhilinde alınan tedbirler, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı tavsiyeleri kapsamında 14 Aralık 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında tekrardan değerlendirildiği ve ana sınıfları dışında kamuya ait okul öncesi kurumlarında yüz yüze eğitime başlanabileceği kararı alındığı duyurulmuştu.

Karar kapsamında; Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü’ne bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitimin yapılabileceği belirtilen genelgede, velilerin talebiyle il, ilçe millî eğitim müdürlüklerinin kararı kapsamında özel eğitim anaokulları, resmî anaokulları ve uygulama sınıflarında yüz yüze eğitime geçilebileceği kaydedilmişti.

Resmî okullardaki yüz yüze eğitimlerin, daha evvel açıklanan ilgili yazılardaki esaslar kapsamında gerçekleştirileceği kaydedilirken, yüz yüze eğitime geçecek olan resmî anaokullarının, özel eğitim anaokulları ve uygulama sınıflarının ilgili il, ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenerek okul öncesi eğitim faaliyetlerinin yapabilmesi adına gerekli tüm tedbirlerin alınması ile ilgili ifadeler yer almıştı.

KKTC'de yüz yüze eğitim kararıKKTC'de yüz yüze eğitim kararı

Bilim Kurulu üyesinden ara tatil sonrası için yüz yüze eğitime geçiş sinyaliBilim Kurulu üyesinden ara tatil sonrası için yüz yüze eğitime geçiş sinyaliMEB'den anaokullarına yüz yüze eğitim genelgesi: Tedbirleri alınMEB'den anaokullarına yüz yüze eğitim genelgesi: Tedbirleri alınSon dakika! Anaokullarında yüz yüze eğitime geçiliyorSon dakika! Anaokullarında yüz yüze eğitime geçiliyor

Son dakika! Bakan Selçuk'tan 'yüz yüze eğitim' yorumu: 4 Ocak iyimser bir tahminSon dakika! Bakan Selçuk'tan 'yüz yüze eğitim' yorumu: 4 Ocak iyimser bir tahmin

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN