Danıştay'dan TSK'da başörtüsü kararı

Danıştay'dan TSK'da başörtüsü kararı

TSK'da kadın subayların başörtüsü takmasının serbest sayıldığı yönetmeliğin kaldırılması talebi Danıştay tarafından oy çoğunluğuyla reddedildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) kadın subayların başörtüsü takmasına izin veren yönetmeliğin iptali için açılan dava Danıştay 2. Dairesi'nde oy çokluğuyla reddedildi. Böylece TSK'da kadın subayların başörtüsü takma serbestliği devam edecek.

'BAŞÖRTÜSÜ SİSTEMATİK BASKIYA NEDEN OLMUYOR'

Danıştay 2. Dairesi'nin ret kararı açıklamasında, "Ülkemizde başörtüsünün toplumun büyük kısmında kabul gördüğü, başörtüsü takanlarla takmayanların bir arada yaşadığı" kaydedilerek bu durumun başörtülülerin diğer kişiler üzerinde sistematik bir baskıya neden olmadığını gösterdiği ifade edildi.
Kararda, dava dosyasında da buna ilişkin bir bilgi ya da belge olmadığı belirtilerek, “Toplum algımıza göre başörtüsünün pasif bir sembol olarak görüldüğüne kuşku yoktur.”

TSK'DA BAŞÖRTÜ SERBESTLİĞİ 4. YILINDA

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Şubat 2017’de Türk Silahlı Kuvvetleri Kıyafet Yönetmeliği’nde önemli bir değişikliğe imza atılmıştı. Düzenlemeyle TSK’da kadın personellerin başörtü takabilmelerine imkan tanınmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN