Davutoğlu: Çin Büyükelçisi Türkiye'ye ayar vermeye kalkıyor

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Akşener ve Yavaş'ın Barın katliamına ilişkin paylaşımlarına Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nden gelen tehdit gibi sözlere sert tepki gösterdi. Davutoğlu, "Çin Büyükelçisi bile Türkiye'ye ayar vermeye kalkıyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kilis İl Teşkilat Kongre'sinde konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Barın Katliamı’na ilişkin açıklamalarına sosyal medya hesabından tehdit gibi sözlerle karşılık veren Çin'in Ankara Büyükelçiliği'ne sert tepki gösterdi.

"Çin Büyükelçisi bile Türkiye'ye ayar vermeye kalkıyor" diyen Davutoğlu, "Açıkça sayın Akşener'i ve sayın Yavaş'ı bir siyasi lideri ve bir belediye başkanını açık bir şekilde tehdit etti Çin Büyükelçisi. Sayın Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'dır. AK Partililerin Cumhurbaşkanı değildir sadece. Bir partinin veya bir grubun değil sadece. Çıkıp onun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak kim tehdide uğruyorsa onu savunması ve sesini yükseltmesi lazımdı" açıklamasında bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Türkiye'de açlık sınırı 2736 lira asgari ücret 2825 lira. Asgari ücret açlık anlamına geliyor.

Sosyal yardımlarla milleti kandırmasınlar. Biz iktidara gelirsek sosyal yardımlar kesilmeyecek ama milletimizin de devlete muhtaç olacak durum ortadan kaldırılacak.

Öğrencilerin internete erişim imkanı yok eğitim durmuş durumda. 

Damadının perde arkasından yaptığı ayak oyunlarıyla getirdiği Merkez Bankası başkanını da görevden aldı.

Dün Cumhurbaşkanı ne dedi? İş bulmakta zorluk çeken gençlerin sıkıntısını biz çözeceğiz. Gençler iş bulmakta neden zorluk çekiyor? 5 senede istihdam artmamışsa bunun sorumlusu sizsiniz.

Cumhurbaşkanının 15 tane uçağı uçuyor başka bir şey uçmuyor. Madem tasarruf yapılacak önce önce siz tasarruf yapın. Hayır onlar lükslerinden fedakarlık etmeyecek Kilis'in çiftçisi, esnafı aşından fedakarlık edecek. Tenceresini kaynatamayan vatandaş var. Nihayet bunu gördü. Bunun sorumlusu sizsiniz. Niye vatandaş 5 sene önce tenceresini kaynatıyordu?

Bir tek Türk Lirası değer kaybediyor. Sonra da milliyetçilik taslıyorlar.

Sayın Cumhurbaşkanı her seferinde faiz lobisiyle mücadele edeceğim diyordu. Şimdi hizmet ediyor.

'BİLİM KURULU'NA HAKSIZLIK YAPAN SİZSİNİZ'

Bilim Kurulu'na haksızlık yapan sizsiniz. Bilim Kurulu uyarılarda bulunuyor. Siz bilime, akla, vicdana önem vermediniz. İlkeye önem vermediniz.

Kahvehaneleri, lokantaları kapatacaksınız ama kendiniz binlerce insanın katıldığı lebalep kongreler yapacaksınız. Ondan sonra vakalar niye arttı?

Kendileri her türlü yasağı delebilir ama halk yasaklara uyacak. kendileri yasağı deldiğinde hiç ceza kesilmez ama halk yasağı delince esnafın önüne polis gelir ve ceza uygulaması yapar. Kendileri için serbest olan her şey halka yasak. İki ayrı dünya yaşıyorlar.

Sağlık Bakanlığı'nın önce kendisine saygısı varsa önce adresi doğru söylemeli. Herkesi duyarlı olmaya çağırıyorum diyor Sağlık Bakanı o zaman kendine saygın varsa Cumhurbaşkanı'nı da duyarlı olmaya çağırıyorum AK Partilileri de duyarlı olmaya çağırıyorum desenize. Millet yasakları delmiyor, siz deliyorsunuz.

Bilim Kurulu'na sesleniyorum görüşlerinizi açık ve net bir şekilde kamuoyuna açıklayın. Siz bilim insanlarısınız. Bilim için konuşuyorsunuz. Ve eğer iktidar söylediğiniz uyarıları dinlemiyorsa o kurulda bulunmanızın bir anlamı yok. Bilime de oyuncak yapmalarına izin vermeyin.

'İLKELİ VE TUTARLI OLMAK LAZIM'

Zaten milli, manevi duyguları oyuncak yaptılar. Maalesef kullandılar. İftar sofralarını yasakladılar. Tamam doğru, Ramazan'da herkes dikkat etsin. Teravihi kılacağız dediler. Çıktım bu konuları bilen biri olarak ya Teravih sünnet bir namazdır. Hz. Ömer zamanında cemaatle kılınmaya başlandı. İftarla esnafın rızkını kesmektense Teravih evde kılınabilir dedim. Hemen yayın organları Teravihe karşı çıkıyor diye yayın yaptılar.

Evvelsi gün Diyanet İşleri Başkanı kendisi Teravih evde kılınacak diye açıklama yaptı. Her şeyden önce ilkeli ve tutarlı olmak lazım. Manevi değerlerimiz bizim başımızın tacıdır eğer manevi değerlere saygınız varsa, dini, vicdani değerlere saygınız varsa işte Kahramanmaraş'la, Gaziantep'le birlikte şaha kalkmış olan Kilis'ten size sesleniyorum. Müslüman kadınların iffetinin, namusunun ayaklar altına alındığı, çiğnendiği, selam vermenin yasak olduğu Türkçe konuşmanın yasak olduğu Doğu Türkistan'a sahip çıkın. Kadınlarımız tecavüze uğruyor. Öyle kadınlar dinledim ki doğu Türkistan'dan Dünya Kadınlar Günü'nde yüreğiniz dayanmaz. Ama Türkiye'den ses yok.

ÇİN BÜYÜKELÇİSİ'NE TEPKİ

Çin Büyükelçisi bile Türkiye'ye ayar vermeye kalkıyor. Dışişleri Bakanlığı'na çağrılıyor, bu sefer Çin'in Dışişleri sözcüsü arkasındayım diyor.

Açıkça sayın Akşener'i ve sayın Yavaş'ı bir siyasi lideri ve bir belediye başkanını açık bir şekilde tehdit etti Çin Büyükelçisi. 

Sayın Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'dır. AK Partililerin Cumhurbaşkanı değildir sadece. Bir partinin veya bir grubun değil sadece. Çıkıp onun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak kim tehdide uğruyorsa onu savunması ve sesini yükseltmesi lazımdı. 

Herkes sussa biz konuşacağız ve sizin dertleriniz dermanı olacağız İnşallah."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN