Deplasman yasağı kalktı: Galatasaray taraftarı Vodafone Arena'ya girebilecek

Deplasman yasağı kalktı: Galatasaray taraftarı Vodafone Arena'ya girebilecek

Yıllardır uygulanan deplasman yasağı kaldırıldı! Galatasaray taraftarı, deplasman yasağının kaldırılma kararının ardından Beşiktaş derbisinde Vodafone Arena'daki yerini alabilecek. Detaylar haberimizde...

Spor Toto Süper Lig'de yıllardır uygulanan derbilerde deplasman yasağı kalktı. Süper Lig 5. haftada Beşiktaş'ın Galatasaray'ı konuk edeceği derbi maçta misafir takım taraftarları da tribündeki yerlerini alacak. Derbiyi 2 bin 110 sarı-kırmızılı taraftar izleyebilecek. Galatasaray taraftarları Vodafone Arena'da 'Yeni Açık' diye tabir edilen bölümde oturacak. 

TOPLANTI SONRASI AÇIKLANDI

İstanbul Valiliği'nde yapılan İl Güvenlik Kurulu Toplantısı'nda alınan kararla, İstanbul kulüpleri arasında oynanan derbi maçlarda uygulanan deplasman yasağının kalktığı açıklandı.

YASAK 5 YILDIR UYGULANIYORDU

İstanbul kulüpleri arasında oynanan maçlarda 17 Kasım 2011 tarihinden itibaren deplasman yasağı uygulamasına geçilmişti.

Derbileri kapsayan deplasman yasağı 5 yıldır uygulanıyordu.

VALİ ŞAHİN YASAĞIN KALKMASINA SICAK BAKTIKLARINI SÖYLEMİŞTİ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kulüpler Birliği, deplasman yasağının kaldırılması yönünde tavsiye kararı almıştı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, geçtiğimiz günlerde deplasman yasağının kaldırılmasına sıcak baktıklarını söylemişti.

16-09/22/cs9wh9fw8aappll.jpg

GALATASARAY'DAN İLK AÇIKLAMA

Yasağın kalkması sonrası internet sitesinden açıklama yapan Galatasaray Kulübü, "Derbinin her iki camianın büyüklüğüne yakışacak şekilde dostça geçmesi, ülkemizde oluşan birlik ve beraberlik atmosferine katı sağlaması en büyük dileğimizdir" dedi.

Kulüp ayrıca taraftarının derbi biletlerini ne zaman ve nereden alabileceği ile maça gidiş güzergahı hakkındaki detaylı bilgiyi kısa süre içinde paylaşacağını bildirdi.

BEŞİKTAŞ GALATASARAY MAÇI NE ZAMAN OYNANACAK?

Ligin ilk derbisi olan Beşiktaş-Galatasaray müsabakası 24 Eylül Cumartesi günü saat 20.00'de oynanacak. Bu maç ile birlikte üç büyük takımın taraftarı 5 yıl aradan sonra deplasmanda takımını destekleyebilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN