Dilan Sarıkaya'yı Adana'da yüzlerce kişi karşıladı

Dilan Sarıkaya'yı Adana'da yüzlerce kişi karşıladı

Ankara'daki patlamada yaşamını yitiren üniversiteli Dilan Sarıkaya'yı Adana'da yüzlerce kişi karşıladı.

Ankara'daki patlamada yaşamını yitiren Çukurova Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencisi ve Emek Partisi üyesi Dilan Sarıkaya'nın cenazesi, Adana'da Uğur Mumcu Meydanı'nda aralarında milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın yer aldığı yaklaşık 5 bin kişi tarafından karşılandı.

15-10/11/ankaradaki-patlamada-adanadan-giden-cogu-tcdd-mensubu-11-kisi-yasamini-yitirdi-4-_9874_dhaphoto9

Ankara'dan Seyhan İlçe Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile getirilen Sarıkaya'nın cenazesi, alana girerken, toplananlar terörü lanetleyen sloganlar attı. Törene katılanlar, Dilan Sarıkaya'yı taşıyan cenaze arabasına karanfiller fırlattı. Dilan Sarıkaya'nın yakınları ve arkadaşları gözyaşlarını tutamazken, savaş ve hükümet karşıtı sloganlarla patlamaya tepki gösterildi.

Burada yapılan törende konuşan Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, "Arkadaşlarımızı barış için göndermiştik. Sorumluların bulunmasını ve hesap sorulmasını istiyoruz" dedi.

15-10/11/ankaradaki-patlamada-adanadan-giden-cogu-tcdd-mensubu-11-kisi-yasamini-yitirdi-4-_9874_dhaphoto6

"Yoldaşım,yoldaşlarımıza selam söyle"

Törene katılanların sarılarak başsağlığı dilediği Dilan Sarıkaya'nın babası İzzet Sarıkaya ise katılımcılara seslenerek, "Yoldaşıma ilk 'Faşizme ölüm, halka hürriyet' sloganını öğretmiştim. Yoldaşlarım, yoldaşlarımıza selam söyle" diye konuştu.

Dilan Sarıkaya'nın da aralarında bulunduğu bazı kişileri otobüslerle Ankara'ya götürdüğünü söyleyen Eğitim-Sen Adana Şube Yöneticisi Mehmet Akarsubaşı da, "Onları ne yazık ki sağ getiremedim. Özür dilerim" diye konuşunca kalabalıktakiler uzun süre, 'Direne direne kazanacağız' diye slogan attı. Konuşmaların ardından Dilan Sarıkaya'nın cenazesi baba evine götürüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN