Dışişleri'nden Yunanistan'a tepki: 'Irkçı saldırıları çirkin yüzünü gösterdi'

Dışişleri'nden Yunanistan'a tepki: 'Irkçı saldırıları çirkin yüzünü gösterdi'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Yunanistan'da Muratpaşa Belediyespor Kadın Hentbol Takımı'na yapılan saldırı hakkında yöneltilen soruya yazılı yanıt verdi. Saldırının aşırı ırkçı çevrelerin çirkin yüzünü ortaya koyduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Muratpaşa Belediyespor-PAOK karşılaşmasında çıkan bayrak krizi hakkında Bakanlığa yöneltilen bir soruya yazılı yanıt verdi.

Aksoy, konuya ilişkin açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

"Selanik'te Muratpaşa Belediyespor ile PAOK arasında gerçekleşen hentbol maçında meydana gelen olay, Yunanistan'daki Türkiye karşıtı aşırı milliyetçi ve fanatik çevrelerin çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Oyun sırasında gerilimden kaçınmak için iki takım arasında önceden alınan kararların aksine, sahada Yunan bayrağı varken Türk bayrağının çekilmesine engel olunmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Yunanistan'ın ilgili makamlarını bir kez daha yabancı düşmanı ve şiddet yanlısı taraftarların spor etkinliklerinden men edilmesi amacıyla gerekli tüm önlemleri almaya çağırıyoruz."

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Yunanistan'da Muratpaşa Belediyespor Kadın Hentbol Takımı'na yapılan ırkçı saldırıya ilişkin kınama mesajı yayımlamıştı.

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN