Diz ağrısını hafifletmek için evde yapabileceğiniz egzersizler neler?

Diz ağrısını hafifletmek için evde yapabileceğiniz egzersizler neler?

Diz ağrılarının başlıca sebepleri kireçlenme ve romatizmadır. Ancak farklı tespitler ve teşhisler de dizlerdeki ağrının nedenidir. Yaş ilerledikçe diz bölgesinde zayıflayan lifler, eski gücünü yitirir. Kişisel antrenörünüz Murat Kaya, zayıflayan veya ağrıya dizler için yapmanız gereken egzersizleri 'Fitness Saati'nde gösteriyor.

Diz bölgesi, vücudun en önemli eklemlerinden birisir. Vücut yükünün taşınması ve hareketin temel unsurlarından birisidir. Dizin zorlanması ve incitilmesi sonucunda bu bölgede önemli ağrılarınız olabilir. Vücudun tüm ağırlığını taşıyan dizler, aniden zıplama veya koşma gibi ekstra güç harcanan hareketlerde sakatlığa müsaittir. Bu nedenle vücut ağırlığı arttıkça diz sakatlığı ihtimali de artar. İki dizde birden oluşan ağrı ise kireçlenme belirtisidir. 

Kişisel antrenörünüz Murat Kaya, zayıflayan veya ağrıya dizler için yapmanız gereken egzersizleri 'Fitness Saati'nde gösteriyor. 

Diğer Youtube videoları için TIKLAYINIZ

DİZ AĞRISI NEDEN OLUR

-Kazalar: Bacak bölgesinde yaşanan ciddi kazalar belirli rahatsızlıklara yol açabilir.

-Sporcu yaralanmaları: Temas sporlarında sakatlanan oyuncularda en fazla hissedilen ağrı diz ağrısıdır. Aşırı yükleme yapan sporcularda kas ağrıları diz ağrılarına dönüşebilir.

-Aşırı kilo: Kilo yüklü bir beden dizlerin en ciddi düşmanıdır. Obezite vakalarının baş getirisi diz ağrısıdır.

-Romatizma: Bu hastalığın oluşum yeri eklemlerdir. Boyun ve bel ağrısından sonra en çok dizde kendini gösterir.

DİZ AĞRISI BELİRTİLERİ

-Hareket ederken zorlanma: En sık rastlanan bulgudur.

-Şişlik: Orta sıklıkta gözükür.

-Kızarma: Ender görülen bir belirtidir.

DİZ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

-Bamya tohumundan yapılan çaylar: Diz ağrılarından kurtulmak için evde hazırlanacak bitkisel kürler, uzun süre içerisinde çözüm getirmekte. Bu çözümlerin başında ise bamya tohumu gelmekte. Aktarlardan rahatlıkla temin edilebilen bamya tohumu çayı, dizlerin kaybettiği sıvıların kısa bir süre içerisinde geri kazanılmasını sağlar.

-Bitkisel yağlar: Zencefil ve zerdeçal bitkilerinden

DİZ AĞRILARINDAN NASIL KORUNULUR?

-Küçük egzersizler yapmak: Diz ağrılarınızı minimuma indirebilmek için Murat Hoca'yı takip etmeyi unutmayın 

-Basamaklardan uzak durun: Bilinenin aksine merdiven çıkmak eklemleri zorlayan bir faaliyettir. Bu sebepten ötürü kronik şikayeti bulunan kişiler asansör kullanmalıdır.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN