Düğünler ve nikahlar iptal mi? İşte yeni yasak kararları!

Düğünler ve nikahlar iptal mi? İşte yeni yasak kararları!

Koronavirüs salgını için alınan yeni tedbirler kapsamında kırmızı ve turuncu renkli çok yüksek riskli ve yüksek riskli kategorideki illerde hafta sonları düğün ve nikah yapılması yasaklandı. Fakat 3-4 Nisan 2021 günlerine önceden organize edilen nikahlar ve düğünler yapılabilecek. İşte detaylar...

Yüksek riskli illerde cumartesi pazar sokağa çıkma yasağının uygulanmasına karar verilmesinin ardından, İçişleri Bakanlığı 'Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi' konulu genelge yayımladı. Bu hafta sonu nikah ve düğünlere gidecek katılacak kişiler sokağa çıkma yasağından muaf mı, merak konusu oldu.

NİKAHLAR VE DÜĞÜNLER YASAKLANDI MI?

Nikahlara ve düğünlere daha önce illere gönderilen genelgede belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda süregelen uygulanmaya aynen devam edilecek.

Daha önce kısıtlama uygulanan yüksek ve çok yüksek risk grubunda bulunan illerde İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan karara göre uygulama belirlenecek.

Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde düğün ve nikah yapmak yasak.

3-4 NİSAN HAFTA SONU DÜĞÜN NİKAH YAPILACAK MI?

'Yerinde karar' dönemiyle birlikte kısıtlamalar illerin risk durumuna göre şekilleniyor. Sokağa çıkma yasağı günlerinde düğün ve nikah yamak yasak. Fakat 3-4 Nisan 2021 günlerine önceden tarih alınmış nikahlar veya düğünler yapılabilecek ve iptal edilmeyecek.

Yüksek ve çok yüksek risk gruplarındaki illerde bu hafta sonundan (3-4 Nisan 2021) itibaren her hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında cumartesi ve pazar günleri için daha önceden tarih almış nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünlere katılacak vatandaşlar (katılımcı sınırlamasına uygun olmak kaydıyla) için muafiyet uygulanacak.

exqz-rpxmauyuft.jpg

ÇOK YÜKSEK (KIRMIZI) İLLER

Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Isparta, Konya, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Ankara, Kırıkkale, Eskişehir, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çankırı, Kastamonu, Sinop, Çorum, Samsun, Amasya, Tokat, Yozgat, Kayseri, Sivas, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Elazığ, Erzincan, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Rize, Artvin, Ardahan, Iğdır.

YÜKSEK (TURUCU) İLLER

Ağrı, Kars, Bingöl, Tunceli, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kırşehir, Afyonkarahisar, Burdur, Denizli, Manisa

ORTA (SARI) İLLER

Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Uşak

DÜŞÜK (MAVİ) İLLER

Türkiye'de düşük riskli il olarak sadece Şırnak yer aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN